SDT podiglo novu optužnicu protiv bivšeg predsednika Opštine Berane

 

Ustavni sud CG radi na žalbi poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i u toku je prikupljanje potrebnih podataka za vođenje postupak. To piše podgorički Dan.

 

Apelacioni sud Crne Gore odbio je žalbe advokata jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i potvrdio rešenje Višeg suda o njegovom pritvoru do dva meseca zbog odbijanja da svedoči. Poslanički imunitet važi samo od početka do zaključenja sednice Skupštine Crne Gore i ne postoji imunitet za izjave date van parlamenta, obrazložio je crnogorski sud, prenosi portal CdM.

 

Veće Višeg suda u Podgorici zatražilo je da se optuženoj za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. Branki Milić sudi u odsustvu, saopštila je na početku današnjeg ročišta sudija Suzana Mugoša.

 

Sud odbio žalbe advokata jednog od lidera Demokratskog fronta i potvrdio rešenje Višeg suda o njegovom pritvoru do dva meseca zbog odbijanja da svedoči

 

Poslanički imunitet važi samo od početka do zaključenja sednice Skupštine Crne Gore i ne postoji imunitet za izjave date van parlamenta, obrazložio je crnogorski Apelacioni sud Crne Gore.