Lider VMRO-DPMNE je optužio vlasti za "poteškoće i delikatnu situaciju" u kojoj se Makedonija trenutno nalazi

 

Najveća opoziciona makedonska partija VMRO-DPMNE pozvala je gra]ane da na predstojećem referendumu o promeni imena glasaju po sopstvenoj savesti. "Svako će doneti odluku za koju smatra da je najbolja za porodicu i zemlju. Makedonija nam je sve. Neće stranke odlučivati. Narod će doneti odluku o nacionalnom pitanju i svi ćemo joj se pokloniti", poručio je sinoć predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, saopštavajući odluku stranke koja je doneta posle konsultacije s građanima.

 

VMRO-DPMNE pozvao je svoje simpatizere da na predstojećem referendumu u Makedoniji glasaju prema sopstvenoj savesti, čime je rešeno jedno od ključnih političkih pitanja u toj državi - da li će najbrojnija stranka pozvati svoje glasaće da bojkotuju izjašnjavanje o sporazumu sa Grčkom 30. septembra.

 

Lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski ponovio je da ta opoziciona sranka ne prihvata Dogovor sa Grčkom oko imena zemlje, ali da smatra sa svaki gradjanin na predstojećem referendumu treba da postupi po sopstvenom ubedjenju. VMRO DPMNE jeste za EU i NATO ali je snažno protiv Dogovora sa Grčkom jer, kako smatraju, ne odražava interese Republike Makedonije. Opširnije...

 

Najveća opoziciona makedonska partija VMRO-DPMNE pozvala je građane da na predstojećem referendumu o promeni imena glasaju po sopstvenoj savesti.