​Njemački istraživački brod "Polarštern" isplovio je prema sjeveru, gdje će punu godinu u zaleđenom moru pratiti i analizirati klimu Sjevernog pola.

vest nezavisne.com

"Demonizovanje" pametnih telefona i milenijalaca omiljena je zabava među određenim segmentima stanovništva, a ranije ove godine pojavila se odlična prilika za oboje kada je naučni ...

vest b92.net

U Srbiji godišnje bude prijavljeno 200 pronalazaka, rekao je direktor Zavoda za intelektualnu svojinu (ZIS) Vladimir Marić.

vest 021.rs

Facebook je požurio da obeća kako će njegova kriptovaluta libra imati iza sebe stabilnost realnog novca kao pokriće, ali čiji će novac tu dominirati?

vest nezavisne.com

Fejsbuk je požurio da obeća kako će njegova kriptovaluta libra imati iza sebe stabilnost realnog novca kao pokriće, ali čiji će novac tu dominirati?

vest nezavisne.com

Google Assistant je sjajan kada imate pristojnu internet vezu, ali šta se dešava ukoliko živite u području sa ograničenom ili nikakvom povezanošću?

vest b92.net

​Kina je u ponedjeljak lansirala dva nova satelita u svemir u okviru satelitskog navigacionog sistema BeiDou (BDS).

vest nezavisne.com

Kreiranje video-igara je postalo ogroman biznis, gde imamo kompanije koje broje po nekoliko hiljada zaposlenih i imaju studije otvorene u raznim državama sveta koji rade na ...

vest b92.net

Igra prijestolja osvojila je najprestižniju nagradu za najbolju dramsku seriju, veliki uspjeh serije Chernobyl.

vest balkans.aljazeera.net

Od kako je, prošlog četvrtka, Huawei u Minhenu predstavio svoje nove premijum uređaje Mate 30 serije, stručni mediji, sajtovi i brojni poznavaoci na društvenim mrežama ne prestaju ...

vest b92.net

S rasponom krila od šest metara i težinom od oko 270 kilograma, džinovski pterosaurus mora da je stvarao ogromnu sjenku, dok je letio nebom tokom jure.

vest nezavisne.com

​Znakovi i uticaji klimatskih promjena - poput porasta nivoa mora, topljenje leda i ekstremne vremenske prilike - porasli su u periodu od 2015. do 2019. godine što predstavlja i ...

vest nezavisne.com

Kompanija Google tvrdi da je izgradila prvi kvantni računar koji može vršiti proračune i rješavati probleme iznad mogućnosti najsnažnijih današnjih super-računara.

vest nezavisne.com