Gotovo trećina korisnika u Srbiji nema ili ne upotrebljava internet na mobilnom telefonu, a 35 odsto ne poseduje SIM karticu i mobilni telefon koji podržavaju brzu internet 4G mrežu, rezultati su istraživanja RATEL-a, čija su merenja pokazala da je kvalitet usluge sva tri mobilna operatora na približno istom nivou.

 

U Evropi, mobilni telefoni su već uobičajeno sredstvo plaćanja, ustaljeni koliko i kupovina u fizičkim prodavnicama; 80% Evropljana koristi svoje mobilne telefone za plaćanje, a 41% ih koristi čak i češće ili čak svakodnevno. Ovo su rezultati pan-evropskog istraživanja u kome je učestvovalo preko 18.000 ispitanika. Istraživanje je organizovala kompanija Mastercard a sprovela ga je kompanija za istraživanje tržišta Innofact. Četiri od deset Evropljana kupuje mobilnim telefonom bar jednom nede... Read more..

 

Kubanci od četvrtka imaju mogućnost pristupa Internetu putem svojih mobilnih telefona, što je dosada bilo omogućeno samo vladinim zvaničnicima i stranim biznismenima u toj komunističkoj ostrvskoj zemlji.

 

Poremećaji u mobilnoj telefoniji širom sveta onemogućili su korisnike da uobičajeno koriste svoje telefone za SMS, razgovore i doveli do gubitaka podataka.

 

Vladini zvaničnici i strani poslovni ljudi mogli su da koriste mobilni bilo gde kako bi pristupili 3G mreži

 

Kubanci od danas imaju mogućnost pristupa Internetu na svojim mobilnim telefonima, što je dosad bilo omogućeno samo vladinim zvaničnicima i stranim biznismenima u ovoj komunističkoj ostrvskoj zemlji. Korisnici usluga počeli su da dobijaju tekstualne poruke u četvrtak ujutru po lokalnom vremenu od državnog telefonskog operatera sa obaveštenjem da mogu da kupe paket 3G usluge za...Pročitaj više The post Kubanci dobili Internet na mobilnim telefonima appeared first on 24 sata | Online izdanje besplatnih novina.

 

Osim vladinih zvaničnika i stranih biznismena od sada će i svi ostali na Kubi imati mogućnost pristupa internetu na svojim mobilnim telefonima.

 

Korisnici mobilnih telefona u raznim dijelovima svijeta danas su se suočili sa gubitkom signala, nestankom podataka i nemogućnošću glasovne ili SMS komunikacije zbog poremećaja koji su pogodili mnoge telekomunikacione operatere.