Trinaestogodišnji Dejan Lukić iz Broda (RS), čiji je projekat nanosatelita prihvatila američka svemirska agencija NASA, kaže da želi da napravi i satelit za agrokulturu, kako bi pomogao ljudima koji se bave tim poslom.

 

Kabinet predsednice i Vlada Republike Srpske zajednički će finansirati realizaciju projekta nano satelita trinaestogodišnjeg Dejana Lukića, a koji je prihvatila Nasa, rekla je tokom razgovora sa ovim mladim genijem Željka Cvijanović, predsednica RS, koja je danas organizovala prijem za Lukića.

 

BANJALUKA, BROD - Da uz upornost snovi mogu i te kako da se ostvare i da je ovo područje prepuno mladih, talentovanih genija, svjedoči i primjer trinaestogodišnjeg Dejana Lukića iz Broda, čiji je projekat nanosatelita prihvatila američka svemirska agencija NASA, a za kojeg se već uveliko interesuju svjetski poznate kompanije.

 

BANJALUKA - Kabinet predsjednice i Vlada Republike Srpske zajednički će finansirati realizaciju projekta nano satelita trinaestogodišnjeg Dejana Lukića, a koji je prihvatila Američka svemirska agencija "Nasa", kazala je tokom razgovora sa ovim mladim genijem Željka Cvijanović, predsjednica RS, koja je danas organizovala prijem za Lukića.