Simbol Beograda, 1 000 kilograma teška statua figure „Pobednika“, spuštena je danas sa postolja na Kalemegdanu. Bronzana statua, remek delo Ivana Meštrovića posle 91 godine biće poslata na restauraciju u atelje vajara Zorana Kuzmanovića. Kako je reč o vrlo složenom poslu Gornji grad Beogradske tvrđave biće zatvoren za posetioce do 13 sati. Spomenik „Pobednik“ podignut...Pročitaj više

 

Simbol Beograda odlazi na restauraciju. Privremeno će biti izložen na Carigradskom drumu, a zatim prebačen u Smederevo

 

Posle 91 godine, “Pobednik” će danas, uz direktan prenos, privremeno biti skinut sa postolja, izložen na Carigradskom drumu, a zatim prebačen u Smederevo gde će biti vršena njegova restauracija

 

Spomenik "Pobednik" koji stoji na Beogradskoj tvrđavi danas je skinut sa postamenta na kojem je stajao od 1928. godine i premešten u atelje vajara Zorana Kuzmanovića na restauraciju.

 

Na Kalemegdanu, zbog skidanja "Pobednika", gornji grad Beogradske tvrđave danas će biti zatvoren za posetioce do 13 časova.

 

Simbol Beograda, 1.000 kilograma teška bronzana statua Pobednik, autora Ivana Meštrovića, spuštena je danas sa postolja na Kalemegdanu, kako bi, posle 91 godine, bila upućena na restauraciju u atelje vajara Zorana Kuzmanovića, u Smederevu.