Film u kojem Sergej Trifunović i Nataša Ninković igraju zavađeni bračni par iz dijaspore osvojio nagradu u Vrnjačkoj Banji, javljaju "Novosti".

Američki glumac Piter Fonda koji se proslavio u kultnom filmu “Goli u sedlu” (Easy Rider) iz 1969. godine, preminuo je u svom domu u Los Anđelesu u 80. godini, saopštila je ...

vest dnevnik.rs

Ričard Vilijams, Oskarom ovenčani autor animacije u čuvenom filmu "Ko je smestio Zeki Rodžeru", preminuo je u Engleskoj u 87. godini, prenosi AP.

vest 021.rs

Pogledajte najbolje nastupe sa Beer festa u subotu uveče!

vest mondo.rs

PRANjANI - Veliko finale prvog Sabora violinista Srbije koje je održano u Pranjanima okončano je slavljem Momira Jovanovića (36) iz Novoga Sada koji je pobednik finalnog prvenstva ...

vest politika.rs

Tango je "izražaj života, strasti, tajne, sreće, tuge. To je igra i razgovor dva tela bez reči i on je najbolji izraz pesnika kada želi da izrazi svoje reči".

vest studiob.rs

Izabrani su pobednici 43. Festivala filmskog scenarija. Žiri je predložio da se od sledeće godine dodeljuje i nagrada „Gordan Mihić“ za najbolji scenario, koji se bavi savremenim temama i socijalnom problematikom.

Premijerom filma "Sin" sinoć je počeo 25. Sarajevo Film Festival (SFF) na kome će do 23. avgusta biti prikazano 270 filmova u 18 programa iz 56 zemalja.

vest b92.net

I ove godine „Belgrejd bir fest“ postavlja rekorde – za prva dana festivala na Ušću je uživalo skoro 200.000 ljudi u odličnom rokenrolu, a večeras se očekuje još veća poseta. ...

vest rts.rs

Od holivudske premijere "Čarobnjaka iz Oza", 15. avgusta 1939. godine, prošlo je 80 godina.

vest 021.rs

Predstava "Voz" po tekstu Kormaka Makartija, u adaptaciji i režiji Voje Brajovića, gostuje 16. i 17. avgusta u pozorištu "Ulisis" na Brionima.

vest b92.net

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević posetio je danas lokalitet Vitkovačko polje kod Aleksandrovca, gde je u ponedeljak pronađena monumentalna figurina ...

vest novosti.rs

LONDON: Nacionalna galerija u Londonu najavila je za jesen ove godine izložbu koja je u potpunosti posvećena portretima velikog fancuskog slikara, postimpresioniste Pola Gogena (1848-1903).

Neki od kultnih filmova domaće kinematografije, koji su digitalno restaurirani, biće prikazani na drugom izdanju „Dunav film festa“ u Smederevu koji traje od 20. do 25. avgusta. ...

vest rts.rs

Izložba u njujorškom Metropoliten muzeju "Sviraj glasnije:instrumenti rokenrola" dostigla je broj od pola miliona posetilaca 14. avgusta, saopštilli su organizatori ove izložbe.

vest b92.net