Lep gest organizatora Po­sled­njeg da­na, 20. ja­nua­ra, Muzej savremene umetnosti će ra­di­ti do 22 sa­ta, pu­bli­ka će bi­ti u pri­li­ci da vi­di uži­vo izvo­đe­nje ne­ko­li­ko pe­r­fo­r­man­sa, a ulaz je slobodan

 

Retrospektivna izložba "Čistač" Marine Abramović ostvarila je veliki uspeh i predstavlja najznačajniji dogadjaj nakon ponovnog otvaranja muzeja, kazao je Slobodan Nakarada, direktor Muzeja Savremene umetnosti u Beogradu.

 

Vršilac dužnosti direktora Muzeja savremene umetnosti (MSU) Slobodan Nakarada rekao je da je izložbu Marine Abramović videlo oko 62.000 posetilaca, da je koštala oko 1,3 miliona evra (oko 152 miliona dinara) i da je MSU ostvario prihod od 18 miliona dinara, što je možda rezultiralo "kažnjavanjem" u vidu smanjenja budžeta za rad Muzeja u 2020. godini.

 

 

V.d. direktora Muzeja savremene umetnosti (MSU) Slobodan Nakarada rekao je danas da će poslednji dan izložbe "Čistač" konceptualne umetnice Marine Abramović, 20. januara, biti besplatan, kao i da će muzej tog dana raditi do 22 časa.Nakarada je na konferenciji za novinare kazao da će pored najavaljenog performansa za taj dan, biti dodata još dva - "Odnos u vremenu" (Relation in time) od 17 do 20 časova i "Umetnost mora biti lepa" (Art must be beautiful) od 18 do 19 časova.Prema njegovoj oceni, izložba "Čistač" prošla je "više nego uspešno".On je rekao da je ta izložba koštala milion i 300 hiljada evra, dok prihod od izložbe do sada iznosi 18 miliona dinara.Nakarda je rekao da budžet koji je dodeljen muzeju od strane Ministarstva kulture "nije razvojni budžet" i ocenio je da to ministarstvo smatra da je "dovoljno zaradjeno od Marinine izložbe"."Na neki način imam svoj neki utisak da institucije koje dobro rade se na neki način i kažnjavaju. Mislim da se to odrazilo na ovaj budžet za 202

 

BEOGRAD: Retrospektivna izložba "Čistač" Marine Abramović ostvarila je veliki uspeh i predstavlja najznačajniji događaj nakon ponovnog otvaranja muzeja, kazao je Slobodan Nakarada, direktor Muzeja Savremene umetnosti u Beogradu na konferenciji za novinare.