U Muzeju Srpske Pravoslavne Crkve  otvorena je  izložba "Osam vekova umetnosti pod okriljem Srpske pravoslavne crkve", koja je deo centralne svečanosti obeležavanja ovog značajnog datuma srpske cvrkve.

 

U Muzeju Srpske Pravoslavne Crkve je otvorena izložba „Osam vekova umetnosti pod okriljem Srpske pravoslavne crkve”, koja je deo centralne svečanosti obeležavanja ovog značajnog datuma srpske crkve, a patrijarh Irinej napomenuo je da izložba sadrži umetničke vrednosti koje su stvarane u srpskoj crkvi u osam vekova njenog trajanja. „Mnoga od tih umetničkih dela su se i ranije nalazila u Patrijaršiji, dok su neka od njih bila rasuta po srpskim…

 

U Muzeju Srpske Pravoslavne Crkve večeras je otvorena izložba "Osam vekova umetnosti pod okriljem Srpske pravoslavne crkve", koja je deo centralne svečanosti obeležavanja ovog značajnog datuma srpske cvrkve, a patrijarh Irinej napomenuo je da izložba sadrži umetničke vrednosti koje su stvarane u srpskoj crkvi u osam vekova njenog trajanja.

 

Ljubitelji crkvenih umetnosti i ostala publika imaće priliku da se upoznaju sa duhovnim i umetničkim stvaralaštvom koje je nastalo u osamstogodišnjoj samostalnosti Srpske pravoslavne crkve na Izložbi "Osam vekova umetnosti pod okriljem Srpske pravoslavne crkve 1219-2019". U čast jubileja, večeras će je otvoriti Njegova svetost patrijarh Irinej u Muzeju Srpske pravoslavne crkve.