Otišao je jedan od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumaca, veliki profesionalac, umetnički uzor mnogima, složili su se Milan Vlajčić, Gorčin Stojanović i Vojislav Brajović na vest o smrti barda srpskog glumišta Mihaila Miše Janketića.

 34

Proslavljeni srpski glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je danas u Beogradu u 81. godini života.Smrt slavnog glumca potresla je celu Srbiju.

 

Vest o smrti srpskog glumca Miše Janketića izazvala je veliku reakciju javnosti. Reporteri "Novosti" bili su ispred zgrade u ulici Svetozara Markovića, gde je živeo poznati glumac, kao i u restoranima "Madera" i "Poslednja šansa"

 

Proslavljeni srpski i jugoslovenski glumac Mihailo Miša Janketić otišao je sa ovoga sveta, ali čini se da još dugo neće otići iz sećanja televizijske, filmske i pozorišne publike na ovim prostorima. Nije često davao intervjue, ali je u emisiji "Balkanskom ulicom" iz 2011. godine nadahnuto govorio o sebi.

 

Danas smo izgubili Mišu Janketića, čije su uloge obeležile brojne televizijske serije i filmove. On je neosporno bio veliki glumac, ali ne samo to. On je živeo za svoju porodicu. Poredu supruge koja je dvanaest godina mlađa od njega, iza sebe je ostavio četvoro dece.

 

Mihailo Miša Janketić preminuo je jutros u Beogradu i ostavio iza sebe veliki trag kako u srpskoj tako i u jugoslovenskoj kulturnoj sceni.   Prvu ulogu na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta odigrao je u predstavi Ričard III 1961. Član ansambla JDP-a bio je od 1962. do 1998. godine. U tom periodu ostvario je preko šezdeset...Pročitaj više

 

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81. godini, saopštio je JDP, a prenela Radio televizija Srbije.  Ostvario je brojne velike uloge u pozorištu, na filmu i televiziji.

 

Slavni srpski glumac Mihajlo Miša Janketić preminuo je u sredu u 80. godini

 

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81. godini. Ostvario je brojne velike uloge u pozorištu, na filmu i televiziji. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju 1962. godine. U karijeri je ostvario uloge u više desetina filmova i TV serija, a takođe je brojne uloge ostvario u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je stalni član od 1960. godine. Veliku popularnost…

 

Poznati srpski pozorišni i filmski glumac Mihailo Miša Janketić umro je danas u 80. godini, saopštilo Jugoslovensko dramsko pozorište.

 

Danas je u Beogradu u 80. godini preminuo jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić.

 

Poznati srpski pozorišni i filmski glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je danas u 80. godini, saopštilo Jugoslovensko dramsko pozorište.

 

  Dramski umetnik Mihailo Miša Janketić biće sahranjen u subotu, 18. maja, u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.  Opelo počinje u 14.30 sati, a prethodno će od 12 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biti održana komemoracija. Mihailo Miša Janketić, jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca,...Pročitaj više

 29

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća porodici Janketić, povodom smrti Mihaila Miše Janketića u kome je naveo da nas je napustio veliki čovek i umetnik. „Danas je naš narod, kulturu i glumište napustio veliki čovek, umetnik i učitelj, koji je ove godine odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge. Njegov rad decenijama je gradio...Pročitaj više

 

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić umro je danas u Beogradu u 80 godini. U raskošno

 

Podsećamo vas na sjajne izvedbe koje je Miša Janketić ostvario na malim ekranima

 

Glumac Mihailo Miša Janketić diplomirao je na beogradskoj Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju 1962. godine. U karijeri je ostvario više od 100 pozorišnih, kao i više desetina filmskih i televizijskih uloga.

 

Proslavljeni glumac Miša Janketić preminuo u sredu u 80. godini, a vest je rastužila javnost u našoj zemlji

 

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81. godini, saopštio je JDP, a prenela Radio televizija Srbije.  Ostvario je brojne velike uloge u pozorištu, na filmu i televiziji.

 

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić preminuo je danas u Beogradu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP). U bogatoj karijeri odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju. Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog […]

 

Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u Beogradu u 80. godini.

 

Danas je u Beogradu u 80. godini preminuo jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić.   raskošno bogatoj karijeri odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju. Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske...Pročitaj više

 

Slavni srpski glumac Mihajlo Miša Janketić preminu je u 80. godini, potvrđeno je "Novostima"

 

Poznati srpski pozorišni i filmski glumac Mihailo Miša Janketić umro je danas u 80. godini, saopštilo Jugoslovensko dramsko pozorište.U bogatoj karijeri Janketić je odigrao više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu."Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju", dodaje se.Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja - Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade "Pavle Vujisić" za životno delo i drugih.