Čak milion morskih ptica uginulo je iznad Tihog okeana u periodu manjem od 12 meseci, a stručnjaci navode da je za to kriva topla voda.

 

Tokom katastrofalnih požara u Australiji jedna od lepših priča bila je o vombatima, četvoronožnim torbarima koji spasavaju druge životinje od vatre tako što ih skrivaju u svojim ...

vest 021.rs

 

Na hiljade riba je uginulo u australijskoj reci Meklij pošto su kiše nanele pepeo od požara u vodu.

vest 021.rs

 

Francuski predsednik Emanuel Makron obećao je da će zaustaviti dovođenje medveda u Pirineje, navode stočari, koji tvrde da su životinje ubile na stotine njihovih ovaca.

vest 021.rs

 

Sigurno ste nekada poželeli da svom psu možete da pročitate misli. Međutim, vlasnici labrador retrivera sigurno znaju o čemu njihov mezimac najčešće razmišlja. O hrani, razume se.

vest republika.rs

 

Istraživači u Johanesburgu uspeli su da uzgoje tri fetusa belog nosoroga koji je skoro sasvim izumro.

vest 021.rs

 

Na proplancima Golije u selu Koritnik i dalje traje najneobičnija ljubavna priča u Srbiji.

 

Dijego, kornjača s Galapagosa stara 100 godina, glavna je zvezda programa za spasavanje džinovskih kornjača od izumiranja.

vest 021.rs

 

Ljubitelje mačaka očekuje naporan period. Ljubavno oglašavanje ovih životinja biće najintenzivnije u februaru i martu, kada, kako kažu veterinari, počinje prvo parenje posle ...

vest republika.rs

 

Šišmiši koji su postali siročad zbog požara u Australiji dobijaju pomoć iz svih delova sveta.

vest 021.rs

 

Mnogi i dalje misle da su veliki psi agresivniji od malih, kao i da nisu dobro društvo za mališane.

vest republika.rs

 

Mužjak džinovske kornjače sa Galapagosa po imenu Dijego spasao je čitavu svoju vrstu od izumiranja svojim razvratnim seksualnim životom, a posle uspešno završenog 50-godišnjeg ...

vest republika.rs

 

Veliki broj aviona trenutno se koristi u operaciji "Rock Wallaby" kako bi se nahranile gladne životinje koje su preživele velike australijske požare koji traju već tri meseca.

 

Prisustvo medveda na ulicama ruskih gradova nije neuobičajena pojava. Nekada se mogu videti i na putevima, a snimak iz Sočija pokazuje da se ove životinje rado upuštaju u trku sa ...

vest 021.rs

 

vest republika.rs

 

Volite pse, ali često uhvatite sebe kako nekontrolisano kijate u njihovom prisustvu? Rešenje za to je vrlo jednostavno: sterilišite svog mužjaka ili ga zamenite za ženku i ...

vest republika.rs

 

Ovce se u mnogim kulturama smatraju višenamenskim životinjama, ali jedna vrsta ovaca se smatra najslađom na svetu. Valiska ovca ili vale ovca jedna je od onih na koju ne možete da ...

vest balkanspress.com

 

Ukoliko planirate da kupite ili još bolje udomite kućnog ljubimca dobro pročitajte savete stručnjaka i sve ono što bi trebalo da znate o budućem članu svoje porodice.

vest republika.rs

 

Apelujemo na sve ljude dobrog srca da udome makar jedno preslatko štene iz legla koje je spasila od sigurne smrti Jelena Jovanović, jedna od humanih osoba koje ne mogu da ostanu imune na surovost prema životinjama.

 

Lokalne australijske vlasti planiraju da ubiju oko 10.000 kamila, jer se stanovništvo žali na žedne životinje koje upadaju u njihova naselja i očajnički traže vodu.

vest 021.rs

 

Priroda je svima dala ljubav. Ali je ne cene svi podjednako. Na primerima ovih životinja bi čovek trebalo da uči, oni zauvek ostaju verni jedno drugom, ne uleću u prolazne ...

vest republika.rs

 

WLS-T1-C1 je dvoipogodišnji mužjak bengalskog tigra iz utočišta za životinje u Tipešvaru u Indiji.

vest 021.rs

 

U prirodi hrčak skuplja hranu i nosi je u "vrećicama" u usnoj šupljini, a zatim je skladišti na skrovita mesta kako bi napravio zalihu.

vest 021.rs

 

Velika ajkula uginula je na plaži u Ouklandu, na Novom Zelandu, nakon što je podlegla povredama koje joj je nanela grupa muškaraca.

vest 021.rs

 

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole! U subotu i nedelju, 11-12. januara Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i društvo Le PETit po šesti put priređuju tradicionalni novogodišnji ...

 

Mnogi veruju da su mačke idealni kućni ljubimci za porodice koje provode duže vremena van kuće, jer su samostalnije od pasa.

vest republika.rs

 

U požarima u Australiji je stradalo 480 miliona životinja, a stručnjaci su zabrinuti da su neke biljne i životinjske vrste izumrle.

vest 021.rs

 

vest republika.rs

 

Svakodnevno, španski pustinjski mravi napuštaju svoje mravinjake u potrazi za hranom.

vest 021.rs

 

Još jedna tužna priča o napuštenom psu obišla je svetske medije. Jedan vlasnik staforda nije više mogao da se brine o svom psu, pa je odlučio da ga ostavi u dvorištu jedne crkve.

 

Zoološki vrt u gradu Krefeldu, na zapadu Nemačke, ponovo je otvoren posle saniranja posledica požara koji je usmrtio više od 30 životinja.

vest 021.rs

 

Dok se ljudi za Novu godinu zabavljaju, za pse je ovo doba godine noćna mora. Oko 5.000 kućnih ljubimaca godišnje umire od srčanog udara izazvanog eksplozijom petardi.

vest republika.rs

 

Novi zakon u Kaliforniji donosi promene za vlansike ljubimaca koji se razvode, jer će se ubuduće ljubimci posmatrati kao deca, odnosno donosiće se odluke o starateljstvu.

vest republika.rs

 

Tri orke, poznatije kao kitovi ubice, viđene su u Mesinskom moreuzu na krajnjem jugu Italije, a migrirale su s Islanda, objavio je Rojters.

vest 021.rs

 

Majmuni u zoološkom vrtu u nemačkom gradu Krefeldu stradali su u požaru koji je sinoć buknuo u njihovom kavezu.

vest 021.rs

 

U Rusiji danas stupa na snagu zabrana držanja divljih i otrovnih životinja kao kućnih ljubimaca.

 

Dan prosečne kućne mačke ne uključuje nikakve opasne aktivnosti i ona zato ne iskoristi veliki deo svoje energije. Zbog toga će, najčešće noću, imati napade "ludila" i jurcati po ...

vest republika.rs

 

Modni fotograf Sever Zolak uvodi nove trendove, ali ne u modi, već u altruizmu: nekoliko godina unazad fotografiše napuštene pse i mačke kako bi im pomogao da što pre dođu do ...

vest republika.rs

 

Procenjuje se da je u australijskim požarima stradalo oko dve hiljade koala.

vest 021.rs

 

Nedavno je gorila Anaka iz Zoološkog vrta u Atlanti proslavila svoj šesti rođendan. Radnici su tom prilikom snimili nekoliko fotografija simpatične slavljenice i podelili ih na ...

vest 021.rs

 

Crni nosorog, ženka Fausta za koju se smatra da je sa 57 godina najstariji primerak te vrste na svetu, uginula je u Tanzaniji, saopštili su nadležni sa područja Ngorongoro gde je ...

vest 021.rs

 

Za razliku od njihovih bivših vlasnika koji su ih napustili i ostavili ili na putu ili u skloništu, radnici i volonteri Animal Rescue Leaguea, skloništa u Ajovi, svake godine pripreme poklone za sve životinje o kojima se staraju.

 

Svog psa, koji je, uprkos tome što pripada određenoj rasi, jedinka za sebe, ocenjujemo na osnovu očekivanja koje smo stekli čitajući o rasi ili gledajući filmove.

vest republika.rs

 

Pas Čarli nestao je juče u Obrenovcu od kada mu se gubi svaki trag!

vest republika.rs

 

Sigurno ste barem jedanput u životu od nekoga čuli da je pljuvačka psa lekovita, i da njihove rane brže zarastaju jer ih ližu i tako leče.

vest republika.rs

 

Gugl svake godine pravi presek najtraženijih pojmova tokom godine, pa tako već sada znamo koje su to rase pasa bile najtraženije tokom 2019.

vest republika.rs

 

Sumnja se da je jedan vuk-samotnjak ubio jednog kengura i napao drugog prošle noći u gradu Balenu, na severoistoku Belgije.

 

Krokodil koji je ženu koja se brinula o njemu ugrizao za ruku, ustreljen je, objavio je direktor zoološkog vrta u Cirihu.

vest 021.rs