Saga oko mogućeg transfera Nejmara tokom letnjeg prelaznog roka je trajala nekoliko meseci.

 

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel ističe da Nejmar jednostavno mora da prihvati zvižduke navijača.

 

Već se pred početak samog meča na "Parku Prinčeva" moglo očekivati kako će navijači dočekati Nejmara. Brazilac je sve vreme zagrevanja, ali i tokom utakmice bio prozivan od strane francuske publike ružnim imenima zbog javne tajne da je napadač urgirao tokom leta da napusti Pariz i PSŽ. Ipak, Brazilac je pokazao da je profesionalac i golom u poslednjim minutama meča doneo pobedu nad Strazburom. "Svi znaju da sam hteo da odem. Ja sam isto to rekao i ponovio. Ne želim da idem u detalje pošto je to pitanje sada zatvoreno. Ja sam igrač PSŽ-a i daću sve od sebe na terenu. Nemam ništa da poručim navijačima, ako žele da zvižde neka zvižde, slobodni su u tome. Osećam se kao da igram na gostovanjima", izjavio je igrač PSŽ-a na kraju meča. Ostaje da se vidi da li Nejmar može nastaviti sa dobrim partijama i možda u budućnosti opet privoli parisku publiku da ga zavoli.

 

Nejmar bi bio heroj navijača Pari Sen Žermena da nije u otvorenom ratu sa njima! Postigao je pogodak u 92. minutu spektakularnim makazicama protiv Strazbura, a nakon toga je imao šta da kaže simpatizerima.

 

Mi, kao grupa najvernijih navijača kluba, imamo obavezu da mu pokažemo da njegova dela neće proći bez posledica - navodi se u saopštenju