Košarkaši Srbije poraženi su od Argentine sa 97:87, a Nikola Jokić je tokom čitavog meča vodio velike borbe sa iskusnim 40-godišnjim Luisom Skolom. I pored toga što je zabeležio sjajne brojke u oči upada sledeći podatak.

 

Košarkaši Argentine plasirali su se u polufinale Mundobasketa pobedom nad našim timom sa 92:82, a svim igračima je to i te kako teško palo. Svet i dalje bruji o reakciji Nikole Jokića u poslednjim minutima meča.

 11

Srbija je ispala sa Mundobasketa i na nama je da analiziramo zašto se to desilo. Najbolje će nam objasniti selektor i ostatak stručnog štaba, a svoje mišljenje o Nikoli Jokiću dao je Harison Vind, novinar kojeg svi mi pratimo zbog informacija o Denver Nagetsima. "Jokić je bio nedovoljno iskorišćen protiv Argentine i Španije. To je bila priča tokom celog leta. Video sam ga da igra i bolju odbranu od ove", rekao je Vind. Pretpostavljamo da Vind nije gledao ostale utakmice Srbije gde je Jokić uglavnom korišćen kao četvorka u tandemu sa drugim centrom, a da je protiv Argentine možda odigrao i najbolju utakmicu. Upravo je i protiv Argentine najviše iskorišćen i što se tiče minuta, imajući u vidu da je odigrao više od 31 minuta. Prvenstvo za Srbiju nije završeno, slede utakmice za plasman od 5-8 mesta.