Fudbaler Barselone Lionel Mesi osvojio je večeras Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta u 2019. godini, u izboru renomiranog francuskog časopisa Frans fudbal. On je na ceremoniji u Parizu pobedio ispred defanzivca Liverpula Virdžila van Dajka, igrača Juventusa Kristijana Ronalda i napadača "crvenih" Sadija Manea i Mohameda Salaha. Njemu je ovo šesta Zlatna lopta u karijeri, a prva od 2015. Mesi je prethodne sezone sa Barselonom osvojio prvenstvo Španije, a ukupno je na 50 utakmica postigao 51 gol, uz 22 asistencije. Zlatna lopta kod žena pripala je Megan Rapino, reprezentativki SAD i igračica američkog Rejna. Reprezentativac Brazila i čuvar mreže Liverpula, Alison, dobio je trofej "Jašin" za najboljeg golmana u 2019. godini, koji se dodeljuje od ove godine.

 

Argentinac Lionel Mesi osvojio je rekordnu šestu Zlatnu loptu, priznanje za najboljeg fudbalera sveta u izboru "Frans fudbala" i tako napravio krupan iskorak u trci za najboljeg u istoriji ovog sporta. Ipak, ni ova dodela nije prošla bez kontraverzi i nezadovoljstva širom fudbalske javnosti. Pročitajte šest neizbežnih stvari vezanih za ovu prestižnu nagradu.

 

Argentinac Lionel Mesi sa samo sedam bodova više od defanzivca Liverpula izabran je za najboljeg fudbalera sveta 2019. godine u izboru "Frans fudbala"

 

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi, po dobijanju rekordne šeste Zlatne lopte magazina Frans fudbal, izjavio je da veruje da se na tome neće zaustaviti i da će i u budućnosti biti laureat.

 

PARIZ: Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi, po dobijanju rekordne šete Zlatne lopte magazina "Frans fudbal", izjavio je da veruje da se na tome neće zaustaviti i da će i u budućnosti biti laureat.

 

Leo Mesi je ove večeri osvojio šestu Zlatnu loptu! Argentinac je ušao u istoriju i postao prvi igrač sa šest osvojenih trofeja Zlatne lopte. Iza sebe je ostavio Kristijana Ronalda sa pet. Portugalac je odlučio da se večeras ne pojavi na gala ceremoniji u Parizu.

 

Fudbaler Barselone i reprezentativac Argentine Lionel Mesi ovodogodišnji je dobitnik Zlatne lopte Frans fudbala.

 

To je to, već danima je gotovo jasno a sada je i potvrđeno - Lionel Mesi dobio je Zlatnu loptu za 2019.

 

Fudbaler Barselone Lionel Mesi osvojio je večeras Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta u 2019. godini, u izboru renomiranog francuskog časopisa Frans fudbal.

 

Argentinac Lionel Mesi sa samo sedam bodova više od Virdžila van Dajka pobedio je u trci za "Zlatnu loptu".

 

Argentinac Lionel Mesi sa samo sedam bodova više od Virdžila van Dajka pobedio je u trci za Zlatnu loptu namenjenu za najboljeg fudbalera sveta 2019. godine u izboru „Frans fudbala“. Kako je objavio francuski magazin, zvezda Barselone dobila je 686 bodova novinara širom sveta, Liverpulov van Dajk 679, a Kristijano Ronaldo iz Juventusa 476. Mesi...Pročitaj više

 

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi, po dobijanju rekordne šete Zlatne lopte u izboru "Frans fudbala", izjavio je da veruje da se na tome neće zaustaviti i da će i u budućnosti osvajati prestižnu nagradu.

 

Lionel Mesi je od ponedeljka uveče jedini igrač u istoriji koji je osvojio šest Zlatnih lopti "Frans fudbala", a to nije mogao da gleda, pa ko drugi, nego njegov najveći rival - Lionel Mesi.

 

PARIZ: Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi rekordni, šesti put osvojio je Zlatnu loptu "Frans fudbala" za najboljeg na svetu.

 

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi rekordni, šesti put osvojio je Zlatnu loptu Frans fudbala za najboljeg na svetu.

 

Argentinac Lionel Mesi, na svečanosti u Parizu osvojio je nagradu "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera na svetu koju dodeljuje "Frans fudbal". Fudbaler Barselone rekordni šesti put osvojio je prestižnu nagradu, ovoga puta ispred Virdžila van Dajka i Kristijana Ronalda.

 

Fudbaler Barselone Lionel Mesi je dobitnik Zlatne lopte za 2019. godinu u izboru "Frans fudbola".

 

Fudbaler Barselone Lionel Mesi osvojio je večeras Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta u 2019. godini, u izboru renomiranog francuskog časopisa Frans fudbal.On je na ceremoniji u Parizu pobedio ispred defanzivca Liverpula Virdžila van Dajka, igrača Juventusa Kristijana Ronalda i napadača "crvenih" Sadija Manea i Mohameda Salaha.Njemu je ovo šesta Zlatna lopta u karijeri, a prva od 2015.Mesi je prethodne sezone sa Barselonom osvojio prvenstvo Španije, a ukupno je na 50 utakmica postigao 51 gol, uz 22 asistencije.Zlatna lopta kod žena pripala je Megan Rapino, reprezentativki SAD i igračica američkog Rejna.Reprezentativac Brazila i čuvar mreže Liverpula, Alison, dobio je trofej "Jašin" za najboljeg golmana u 2019. godini, koji se dodeljuje od ove godine.