Kao da je neko bacio atomsku bombu. Tako su pojedini ostrvski mediji okarakterisali informaciju iz Niona da je UEFA zabranila Mančester Sitiju da naredne dve sezone učestuvuje u evropskim kupovima. Šteta će biti ogromna, kako sportska, tako i finansijska, dobrano će uzdrmati temelje kluba, dovesti u pitanje čitav projekat arapskih vlasnika, a tr...

 

Vest da je Mančester siti izbačen iz evropskih takmičenja šokirala je fudbalski svet, a već danas se čuju odjeci takve odluke UEFA. The post SITI JE IZBAČEN: O Ligi šampiona sada sanjaju Šefild, Vulvs i Everton… appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

 

Fudbalski klub Mančester siti našao se u velikom poblemu nakon što je u petak UEFA objavila da će aktuelni prvak Engleske biti izbačen iz evro-takmičenja na naredne dve sezone, ali to nije sve.

 

Kalčopoli tamo negde sredinom 2005, pa sad Mančester Siti. Dve najveće fudbalske afere u 21. veku. I dokaz da nadležne fudbalske institucije – iako nerado – umeju da udare i po najvećima. Ili najbogatijima, jer Siti svakako ne spada u sam krem evropskog fudbala. To društvance mu je bilo cilj, a u glavi šeika Mansura cilj opravdava sredstva. U Ni...

 

UEFA je izbacila Mančester siti iz Lige šampiona, a stručnjak za finansije u fudbalu Keren Megvajer objasnio je što sve čeka "građane", ako nakon žalbe ne uspeju da izbegnu kaznu.

 

Informacija da je UEFA izbacila Mančester siti iz Lige šampiona (i Lige Evrope) uzdrmala je Ostrvo i čitav kontinent, ali i donela veliko pitanje.

 

Fudbalski klub Mančester siti suočava se sa oduzimanjem bodova u Premijer ligi ove sezone, posle suspenzije koju mu je danas izrekla UEFA.

 

UEFA je objavila da Mančester siti neće učestvovati u Ligi šampiona u naredne dve godine, uz šta će platiti i kaznu od 30.000.000 evra, a sve zbog finansijskih prekršaja koje je engleski klub načinio u prethodnim godinama.

 

Kako je preneo "Independent", kazna UEFA imaće domino efekat, pošto će reagovati i Premijer liga

 

Petak je prodrman izveštajem iz UEFA kuće fudbala koja preporučuje kaznu od dve godine bez Lige šampiona za Mančester Siti uz kaznu od trideset miliona evra. "Građani" su saopštili svoje viđenje situacije, najavljuje se otvaranje slučaja u rekordno brzom vremenu. Ipak dok bi možda skupa pravna borba donela olakšice od strane UEFE, na primer moguće smanjenje kazne, Premijer liga neće biti blaga! Čelnici PL su već imali razgovor sa evropskim zvaničnicima. Lažnim podacima koje je Siti "naduvao" oko svojih sponzorskih ugovora je prevarana i Premijer liga, koja nalaže da se cifre predate Evropi i domaćem takmičenju moraju podudarati. Siti će se zato najverovatno suočiti sa oduzimanjem bodova u domaćem prvenstvu, koje verovatno neće značiti ništa pošto je klub već kažnjen suspenzijom nastupa u evropskim takmičenjima. Tiho se pominje izbacivanje iz lige, ali liga jeste za ovakav prekršaj predvidela kaznu u vidu izbacivanja u englesku Ligu 2, al

 

Fudbalski klub Mančester siti suspendovan je danas na dve godine iz evropskih takmičenja zbog kršenja propisa Evropske fudbalske unije (Uefa) vezano za licenciranje igrača i pravila finansijskog fer pleja. Siti je suspendovan za sezone 2020/2021 i 2021/2022 i kažnjen je sa 30 miliona evra zbog kršenja propisa između 2012. i 2016. godine. Aktuelni šampion Premijer lige žaliće se Sudu za sportsku arbitražu. Engleski klub saopštio je da je "razočaran ali ne i iznenađen odlukom punom predrasuda". Sudsko veće za finansijsku kontrolu klubova navelo je da klub kriv i jer nije sarađivao sa tim telom. Mančester siti je saopštio da je Uefin istražitelj u decembru 2018. godine javno pregledao ishod i kaznu koju je hteo da nametne klubu, pre nego što je istraga počela. "Jednostavno rečeno, ovaj slučaj započela je Uefa, procesuirala ga je Uefa i sudila je Uefa", navodi se u saopštenju.

 

Kao grom iz vedra neba! UEFA je objavila da Mančester Siti neće učestvovati u Ligi šampiona u naredne dve godine, uz šta će platiti i kaznu od 30.000.000 evra, a sve zbog finansijskih prekršaja koje je engleski klub načinio u prethodnim godinama. Bilo je to sve donekle i najavljivano i očekivano, ali kada se stvarno dogodilo... Udarac za veoma b...

 

UEFA je drakonski kaznila Mančester siti za dugogodišnje kršenje finansijskog fer-pleja i izbacila ga iz evrokupova u naredne dve godine uz kaznu od 30 miliona evra. The post SAOPŠTENJE ‘GRAĐANA’: Razočarani smo, ne i iznenađeni! Očekujte našu žalbu! appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

 

Mančester siti kažnjen je od strane Uefe sa dve godine zabrane igranja Lige šampiona, kao i 30 miliona evra, zbog kršenja finansijskog fer pleja. Engleska ekipa će kaznu odraditi od naredne sezone, a Siti ima pravo žalbe.

 

UEFA je donela odluku da Mančester siti neće moći da se takmiči u naredne dve godine u Ligi šampiona.

 

Malo ko je očekivao da UEFA ima snage da ovako drastično kazni jedan od najbogatijih klubova sveta, čeka se rekacija. The post VEST GODINE: Mančester siti izbačen iz Lige šampiona! appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

 

Godinama su se žalili „mali“ kako UEFA trenira strogoću samo na njima, a velikima gleda kroz prste. Došao je i taj dan kada je i bogatima puklo po ušima: Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije odlučila je da izbaci Mančester siti iz Lige šampiona na dve godine zbog brojnih finansijskih prekršaja. Nije ni to sve, UEFA je odredila da Građa...

 

Preneli smo, Mančester siti je dobio kaznu iz Uefe zbog kršenja FFP-a, moraće da plate 30 miliona evra i neće imati pravo učešća u Ligi šampiona u čak naredne dve sezone! Detaljnije OVDE. Stigla je i prva reakcija kluba, ističi da su razočarani odlukom, ali i da nisu iznenađenje. Potvrdili su i da su uložili zvaničnu žalbu, koja je potvrđena i od strane arbitražnog suda za sport. U klubu ističu i da je istraga bila puna grešaka i da su brojne informacije iz UEFA procurele u medije. Videćemo kako će se ova priča završiti, ovo bi potencijalno mogao da bude ogroman udarac za Mančester siti, a jasno je i da će ostaviti uticaj na samo Premijer ligu. Ukoliko UEFA ostane pri odluci da kazni "Građane" sa zabranom nastupa u Ligi šampiona u naredne dve sezone, to najverovatnije znači da će u elitno takmičenje i petoplasirani tim PL. Sa druge strane, Pep Gvardiola bi na kraju sezone zaista mogao da napusti klub, on je najavio da će ostati do

 

Pep Gvardiola zabrinut je posle suspenzije Mančester sitija iz Lige šampiona. On strahuje da će ta odluka UEFA uticati na osipanje njegovog igračkog kadra. ESPN prenosi da će Španac i pored svega ostati mendažer engleskog šampiona.

 

UEFA je bila nemilosrdna i izbacila Mančester siti iz Evrope u naredne dve sezone. Koliko li će takva odluka uticati na tim?

 

Kraj jedne ere. Teško je poverovati da će sve biti isto na Etihadu pošto je UEFA izbacila Mančester Siti iz evropskih takmičenaj za naredne dve sezone. Već su krenula priče kako se ciklus primakao kraju, kako će Pep Gvardiola, a za njim i velike zvezde napustiti Građane po okončanju ove sezone, jer ako nema Lige šampiona ni motivi nisu baš velik...

 

Fudbalski klub Mančester siti posle izbacivanja iz Lige šampiona na dve godine, suočava se sa oduzimanjem bodova u Premijer ligi ove sezone.

 

Suspenzija Mančester sitija iz Lige šampiona na dve godine pokrenula je mnogo različitih pitanja, među kojima se ističe jedno – ko će iz Premijer lige zauzeti mesto "građana" u najelitnijem evropskom takmičenju?

 

Fudbalski klub Mančester siti suočava se sa oduzimanjem bodova u Premijer ligi ove sezone, posle suspenzije koju mu je izrekla Uefa. Siti je izbačen iz evropskih takmičenja u naredne dve sezone zbog ozbiljnog kršenja pravila licenciranja i finansijskog fer-pleja.

 

Mančester siti je izbačen iz Lige šampiona na sledeće dve sezone, saopštila je Evropska kuća fudbala (UEFA).

 

Fudbalski klub Mančester siti suočava se sa oduzimanjem bodova u Premijer ligi ove sezone, posle suspenzije koju mu je danas izrekla Evropska fudbalska unija (Uefa).

 

Kako smo i pisali Siti je očekivao kaznu. Razočarani jesu, ali nema iznenađenja, i kako prenose engleski mediji plan postoji. Oni na saslušanju UEFA nisu izneli sve dokaze, upravo jer su znali da će UEFA biti i tužilac i sudija i porota, kako se priča u klubu. Uložiće žalbu, ona će verovatno biti odbijena, a onda sledi obračun u Lozani. Klub se več suočavao sa ovakvim pretnjama, angažovaće drim-tun stručnjaka za ovu vrstu prava, a kako smo rekli, nisu izvukli sve adute u Nionu. Kažnjeni su na osnovu ukradenih dokumwenata koje je objavio "Špigl", u kojima se vidi da su marketinški ugovori pumpani, da je većinu preko svojih firmi plaćao šeik Mansur, koji praktično predstavlja Emirate. Ali, da li hakovani mejlovi mogu da budu dokazi? Statut arbitraže u Lozani ne polazi od odluke, dakle strani koja uloži žalbu se garantuje nepristrasno saslušanje, njima u UEFA nije dozvoljeno prema tvrdnji kluba da iznesu legalne razloge

 

Siti na ovu odluku ima pravo žalbe Arbitražnom sudu u Lozani

 

Još u decembru 2018. godine je šef istrate UEFA javno predvideo ove sankcije i to pre početka istrage - navode "građani"

 

UEFA je brutalno kaznila Mančester siti sa dve sezone zabrane učešća u Ligi šampiona i Ligi Evrope, kao i novčano sa 30 miliona evra.

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je Mančester Siti iz evropskih takmičenja na dve godine zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

 

Godinama su se žalili „mali“ kako UEFA trenira strogoću samo na njima, a velikima gleda kroz prste. Došao je i taj dan kada je i bogatima puklo po ušima: Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije odlučila je da izbaci Mančester siti iz Lige šampiona na dve godine zbog brojnih finansijskih prekršaja!

 

Ekipa Pepa Gvardiole surovo kažnjena za kršenje finansijskog fer-pleja

 

NION: Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je Mančester Siti iz evropskih takmičenja na dve godine zbog kršenja finansijskog fer-pleja.