Francuska je danas osvojila bronzanu medalju pošto je u Pekingu pobedila Australiju sa 67:59

 

Košarkaši Francuske su pobedili Australiju 67:59 (11;16, 10:14, 21:16, 25:13) i tako osvojili bronznau medalju na Svetskom prvenstvu u Kini. Vodila je Australija u većem delu meča, ali opet nije imala snage da privede meč kraju. Na kraju je Endru Albisi sa tri trojke doneo medalju "trikolorima".

 

Košarkaši Francuske i Australije odmeriće snage u meču za treće mesto nakon poraza u polufinalu.

 

Francuska je danas osvojila bronzanu medalju pošto je u Pekingu pobedila Australiju sa 67:59. "Dobar je osećaj završiti turnir u dobrom stilu. Kada vidite Australiju, njihove igrače, Boguta, Dalevedovu, poznajem ih i ovo je za njih grozno. Ali, mi to nismo želeli, da završimo turnir osećajući se tako. I na prošlom turniru smo bili treći i osećaj je bio sjajan. Sada se osećamo drugačije, pošto mislimo da smo mogli i bolje", rekao je Furnije. "Trikolori" su drugi put uzastopno osvojili treće mesto na Svetskom prvenstvu. "Ovo nam znači sve. Nismo hteli ovu medalju, to svi znamo, ali vratili smo se na podijum, na kome smo jedina ekipa od osvajača medalja sa prošlog turnira 2014. To pokazuje da smo srčani i našu posvećenost i da ćemo od sada biti samo još bolji", rekao je Rudi Gober. Australija je vodila tri četvrtine ali je u poslednjoj deonici posustala i pretrpela novi poraz u utakmici za bronzanu medalju. Australija je i dalje bez medalje

 

Košarkaške reprezentacije Francuske i Australije posle poraza u polufinalu igraju meč za bronzu na Svetskom prvenstvu u Kini.