Mladi, iz godine u godinu, sve češće bivaju izloženi sve većem stresu.

 1

Svakih 40 sekundi jedna osoba oduzme sebi život. Ovo predstavlja ozbiljan alarm za svakog od nas, jer to nije stvar pojedinca već celog društva. Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja gošće Pravca” bile su doc. dr Ivana Stašević Karličić, v.d. direktora klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević i Slavica Ranisavljević iz Centra Srce.

 

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, Centar Srce za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju suicida,  10. i 11. oktobra organizuje u saradnji sa beogradskim klubovima  Radionica bar, Hype, Ben akiba, Tranzit, Ginger bar i The Bank, kampanju koja ima za cilj podizanje svesti o važnosti brige o mentalnom zdravlju, posebno kod mladih. Posetioci...Pročitaj više

 

Predstava "Priče iz duše", nastala na osnovu iskustava korisnika psihijatrijskih usluga, održana je u četvrtak povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

 

Deseti oktobar Svetski dan mentalnog zdravlja, ove godine, posvećen je prevenciji samoubistava. Tim povodom u Klinici za mentalne bolesti "Dr Laza Lazarević" otvoren je prvi Centar za prevenciju suicida.