Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac poručio je nakon sastanka s predstavnicima OEBS-a da je njihova misija dobrodošla, ali da može imati smisla jedino ako se stvore uslovi za slobodne i poštene izbore.

 

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas, tokom sastanka sa predstavnicima OEBS u Beogradu, da je misija te organizacije dobrodošla "kada se steknu uslovi za slobodne i poštene izbore".

 

BEOGRAD:  Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac poručio je nakon današnjeg sastanka s predstavnicima OEBS-a da je njihova misija dobrodošla, ali da može imati smisla jedino ako se stvore uslovi za slobodne i poštene izbore.

 

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas, tokom sastanka sa predstavnicima OEBS u Beogradu, da je misija te organizacije dobrodošla "kada se steknu uslovi za slobodne i poštene izbore". Kako je prenela ta stranka, Lutovac je predstavnicima OEBS predstavio stanje izbornih uslova u "sva tri bitna segmenta - medijima, izbornom procesu u užem smislu i u segmentu izborne administracije". "Predali smo i predlog nezavisnih stručnjaka za stvaranje elementarnih uslova za slobodne i poštene izbore koji podržavamo i uz koji tražimo efikasne mehanizme da se to sprovede uz rok od najmanje devet meseci od trenutka postizanja sveobuhvatnog sporazuma za slobodne i poštene izbore", naveo je Lutovac a prenela Demokratska stranka.