Nacionalni dan davanja obeležen je pod sloganom "Škola dobrih ljudi" u beogradskoj školi "Boško Buha" koju pohađa 83 đaka sa smetnjama u razvoju. Ove godine prikupljaju se sredstva za kupovinu opreme za 60 škola u Srbiji uz poruku da ćemo biti bolji ako pomažemo onima kojima je pomoć potrebna.

 

,,Škola dobrih ljudi’’ slogan je ovogodišnjeg, drugog po redu, Nacionalnog dana davanja, koji je obeležen u osnovnoj školi za decu sa smetnjama u razvoju ,,Boško Buha’’.

 

Ove godine, Nacionalni dan davanja je usmeren ka investiranju u budućnost Srbije kroz unapređenje osnovnoškolskog obrazovanja. Građani, kompanije, organizacije civilnog i državnog sektora, pridružili su se kampanji povodom Nacionalnog dana davanja i prikupili više od 7 miliona dinara za nova nastavna sredstva koja će koristiti više od 10.000 dece u osnovnim školama širom Srbije. Do sada je prikupljeno 75 odsto od planiranih 9.4 miliona dinara. Sredstva prikupljena, u toku kampanje, biće iskorišćena za nabavku više od 120 inovativnih učila za osnovne škole u Srbiji.

 

Projekat za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Srpski filantropski forum obeležiće drugi po redu Nacionalni dan davanja. Na ovom događaju biće predstavljeni rezultati kampanje u okviru koje su, u proteklih mesec dana, bila prikupljana sredstva za osnovne škole u Srbiji. Sve donacije će biti iskorišćene za nabavku nastavnih sredstava za učenike više od 60 osnovnih škola iz 30 opština širom Srbije.