Kandidat DSK za premijera, Vjosa Osmani, nazvala je ideju o balkanskom "mini šengenu", o čemu su se u četvrtak saglasili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, "velikom greškom".

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev potpisali su juče u Novom Sadu Deklaraciju o implementaciji četiri slobode Evropske unije na Zapadnom Balkanu – slobodama protoka kapitala, robe, usluga i ljudi, koja predviđa da se do kraja 2021. godine te tri države Zapadnog Balkana nađu u jedinstvenom sistemu koji će omogućiti bolji poslovni ambijent, lakši transport robe, lakše zapošljavanje, ali i prelaženje granica samo s ličnom kartom.

 

Premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama doputovali su sinoć u Novi Sad, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, gde se danas održao trilateralni sastanak.

 

Kandidat DSK za premijera Vjosa Osmani, nazvala je ideju o balkanskom "mini šengenu", o čemu su se u četvrtak saglasili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, "velikom greškom".

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev održali su danas, nakon trilateralnog sastanka, konferenciju za novinare, na kojoj su se obratili na svojim maternjim jezicima.