Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović rekla je danas da očekuje da Srbija krajem juna, posle izbora, otvori neko poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom. Joksimović je rekla da je juče telefonom razgovarala sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejiem. "On je predložio da se sačini 'non pejper', neformalni dokument koji bi pobrojao sve stvari koje se odnose na reforme vladavinu prava”, rekla je Joksimović. Varhelji za RSE: Politika proširenja EU vraća se jača nego ikad Ona je dodala da bi se u tom dokumentu pobrojala svi pozitivni koraci, ali i kašnjenja Srbije u reformama, kako bi države članice do kraja juna, odnosno do kraja hrvatskog predsedavanja, mogle da se opredele da li će podržati otvaranje nekog poglavlja. “Pretpostavljam da bi i Hrvatska volela da ima rezultat svog predsedavanja EU”, rekla je Joskimović. Hrvatski ambasador očekuje da Srbija otvori nova poglavlja do kraja juna Izveštaj Evropske komisije o napretku zem

 

Izveštaj EP o napretku zemalja kandidata koji utiče i na otvaranje pregovaračkih poglavlja odložen je za jesen, a ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da će biti pripremljen nezvaničan izveštaj koji će dati mogućnost članicama EU da analiziraju urađeno u Srbiji, te da očekuje da ipak krajem juna neko od poglavlja za koje smo spremni bude otvoreno.

 

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović očekuje da bi krajem juna neko od poglavlja za prijem u EU moglo da bude otvoreno

 

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović rekla je danas da očekuje da će Srbija krajem juna, posle izbora, otvoriti neko poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom.

 

BEOGRAD: Izveštaj EP o napretku zemalja kandidata koji utiče i na otvaranje pregovaračkih poglavlja odložen je za jesen, a ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da će biti pripremljen nezvaničan izveštaj koji će dati mogućnost članicama EU da analiziraju urađeno u Srbiji, te da očekuje da ipak krajem juna neko od poglavlja za koje smo spremni bude otvoreno.