Ministarstvo spoljnih poslova Srbije negiralo je tvrdnje Marinike Tepić da su SAD uručile notu o Slobodanu Tešiću ministru Ivici Dačiću ili bilo kome drugome u tom ministarstvu.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da je "neistina" da su SAD poslale notu povodom Slobodana Tešića koji se nalazi na američkoj crnoj listi zbog trgovine oružjem, bilo tom ministarstvu bilo ministru Ivici Dačiću.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštava da je neistina da su SAD ikada uputile notu, niti je uručile ministru Ivici Dačiću ili bilo kome drugome u Ministarstvu spoljnih poslova o Slobodanu Tešiću, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima, nakon tvrdnji potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je ambasada SAD-a pre dva meseca uputila notu upozorenja Srbiji u kojoj se navodi da je delovanje Slobodana Tešića, trgovca oružjem, direktna opasnost po međunarodnu stabilnost i bezbednost.

 

Povodom lažnih tvrdnji Marinike Tepić, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštava da je neistina da su SAD ikada uputile notu, niti je uručile ministru Ivici Dačiću ili bilo kome drugome u Ministarstvu spoljnih poslova o Slobodanu Tešiću.

 

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tvrdi da je ambasada SAD pre dva meseca uputila notu upozorenja Srbiji u kojoj se navodi da je delovanje trgovca oružjem Slobodana Tešića direktna opasnost po međunarodnu stabilnost i bezbednost.

 

BEOGRAD: Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tvrdi da je ambasada SAD-a pre dva meseca uputila notu upozorenja Srbiji u kojoj se navodi da je delovanje Slobodana Tešića, trgovca oružjem, direktna opasnost po međunarodnu stabilnost i bezbednost.