Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić izjavio je da su izmene zakona o izbornim uslovima uz mešanje Evropskog parlamenta označili "početak kraja i demokratije i demokratskih principa i parlamentarnog života"."Ako vam menjaju zakone, ako pod njihovim pritiskom prihvatate ovakve izmene, nemojte biti sigurni da vam neće pomeriti i datum održavanja izbora. Samo ako procene da im ne odgovarate više za njihove ciljeve, tog trenutka silazite sa pijedestala vlasti, dovode neke druge, dovode one što ih sada okupljaju u hotelu", rekao je Mirčić u Skupštini Srbije.On je dodao da vladajuća većina nije htela da razgovara o poboljšanju uslova za rad Parlamenta kad su to tražili radikali, a sada su prihvatili razgovor uz sugestije nevladinih organizacija i to van skupštine i podsetio da je i "Slobodan Milošević tako u startu odbijao svake pregovore a onda sve više popuštao".Mirčić je pitao na šta liči da "neko ko je rekao - taman vas se skupilo pet miliona neću da popustim - popusti

 

Skupština Srbije nastavila je u utorak rad raspravom o setu zakona kojima se poboljšava izborni ambijent.

 

Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o setu zakona kojima se poboljšava izborni ambijent, a koje pred poslanicima brani ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

 

Poslanici Skupštine Srbije potvrdili su Sporazum o saradnji Srbije i agencije Evropske unije "Evrodžast" koja se bavi pravosudnom saradnjom u krivičnim stvarima. A onda su počeli raspravu i o četiri zakona kojima je cilj unapređenje izbornog zakonodavstva.

 

Skupština Srbije počela je danas raspravu o setu zakona kojima se, kako je rekao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, unapređuje izborni proces i obezbeđuju se jednaki uslovi za sve učesnike.

 

Skupština Srbije nastavila je rad raspravom o setu zakona kojima se poboljšava izborni ambijent, a koje pred poslanicima brani ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

 

Poslanici vladajuće većine danas su, tokom razmatranja četiri zakona čiji je cilj unapređenje izbornog procesa, osudili incident ispred Doma Narodne skupštine za vreme protesta Jedan od pet miliona, a vodila se polemika i o tome ko je od političara, kada i koliko gostovao na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

 

BEOGRAD: Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o setu zakona kojima se poboljšava izborni ambijent, a koje pred poslanicima brani ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

 

Skupština Srbije počela je raspravu o setu zakona kojima se, kako je rekao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, unapređuje izborni proces i obezbeđuju jednaki uslovi za sve učesnike.