Ministar inostranih poslova Kosova u ostavci, Bežet Pacoli je danas objavio da ministarstvo na čijem je čelu ima više od 10.000 dokumenta koji „predstavljaju dokaze o ratnim zločinima Srbije na Kosovu“.Najavio je da će ih proslediti Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine Kosova (STK).

 

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Bedžet Pacoli saopštio je da postoji 10.000 stranica dokumentacije sa dokazima ratnih zločina koje je počinila Srbija na Kosovu, a kojima do sada niko nije imao pristup, navodi Ljajmi, prenosi Kosovo onlajn.

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbija neće dozvoliti da "antisrpska histerija" na Kosovu i Metohiji preraste u organizovanu kampanju zastrašivanja i progona nevinih ljudi, a da lažne optužnice postanu oružje za novo etničko čišćenje Srba.

 

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da Srbija neće dozvoliti da "antisrpska histerija" na Kosovu i Metohiji preraste u progon nevinih ljudi.

 

Odlazeći ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je danas da je Kosovo žrtva rata i da je Dik Marti radio samo sa Srbima.

 

Odlazeći ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da je Kosovo žrtva rata i da je Dik Marti radio samo sa Srbima.