Potresna priča o šestoro dece koja u neljudskim uslovima žive bez roditelja u Novom Kozjaku kod Alibunara potresla je i uznemirila celu Srbiju.

 

Srbiju je potresla vest da šestoro dece žive bez roditelja, da ih je majka napustila, dok im je otac u zatvoru. U teškim uslovima, deca starosti od tri do 16 godina sama se brinu o sebi, u trošnoj kući. Pre nego što su deca prebačena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici, najstarija od njih, M. P (16), otkrila je za "Blic" kako je izgledao njen život u raspadnutoj kući u Novom Kozjaku, bez majke i oca i sa petoro mlađih braće i sestara.

 

Šestoro dece koja su živela sama u Novom Kozjaku, u opštini Alibunar smeštena su u Dečje selo u Sremskoj Kamenici i osećaju se dobro.

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević, nakon uvida u izveštaj Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova o inspekcijskom nadzoru nad radom Centra za socijalni rad u Alibunaru u slučaju porodice iz Novog Kozjaka konstatovao je da ima niz propusta u njegovom radu, saopštilo je danas to Ministarstvo.On je, kako se navodi, zatražio hitnu odgovornost nadležnih jer su prekršeni važni propisi.Ministarstvo za rad je, nakon emitovanja priloga na Radio televiziji Srbije o šestoro dece koji u Novom Kozjaku kod Alibunara žive bez roditelja, zatražilo od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, da hitno dostavi informacije o tom slučaju i naložilo republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru. "Analizom rada Centra za socijalni rad u Alibunaru je utvrdjeno da je u vršenju javnih ovlašćenja u slučaju porodice iz Novo

 

Šestoro dece iz Kozjaka kod Alibunara, koja su mesecima živela sama u trošnoj kući, prebačena su zajedno u Dečje selo u Sremskoj Kamenici, potvrdio je pokrajinski sekratar za socijalnu politiku Predrag Vuletić.

 

Pokrajinski sekratar za socijalnu politiku Predrag Vuletić obišao je decu koja su iz Kozjaka kod Alibunara prebačena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici i uverio se da su dobro, da su zbrinuti i da su u kućnoj atmosferi.

 

BEOGRAD: Šestoro dece, koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, tokom noći su smeštena u odgovarajuću ustanovu za nezbrinutu decu u Vojvodini, prenosi RTS pozivajući se na nezvanične informacije.

 

Slučaj šestoro dece iz Novog Kozjaka kod Alibunara snažno je odejknula u javnosti. Stotine ljudi se javilo se RTS-u da pomogne u novcu, namirnicama, a pojedinici su se nudili da izgrade i novu kuću. Pokrajinska inspektorka socijalne zaštite govori za RTS koja institucija je zatajila u lancu odgovornosti.

 

Šestoro dece iz Novog Kozjaka kod Alibunara smešteno je u Dečje selo u Sremskoj Kamenici i osećaju se dobro, a nad Centrom za socijalni rad u Alibunaru biće pokrenut inspekcijski nadzor, saopštio je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade. Kako su preneli mediji, šestoro dece iz Novog Kozjaka kod Alibunara su živeli sami bez majke koja ih je napustila i oca koji je u zatvoru. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević, nakon uvida u izveštaj Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku u slučaju porodice iz Novog Kozjaka, konstatovao je da ima niz propusta u radu Centra za socijalni rad u Alibunaru, saopštilo je danas to Ministarstvo. Đorđević je, kako se navodi, zatražio hitnu odgovornost nadležnih jer su u tom slučaju prekršeni važni propisi. Ministarstvo za rad je, nakon emitovanja priloga na Radio-televiziji Srbije o šestoro dece kod Alibunara, zatražilo od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnop

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je nakon uvida u izveštaj Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, o izvršenom inspekcijskom nadzoru u oblasti socijalne zaštite koji je izvršen nad radom Centra za socijalni rad u Alibunaru, konstatovao da ima mnogo propusta u radu i zatražio hitnu odgovornost nadležnih, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

 

Jedan brat i pet njegovih sestara, koji su mesecima živeli sami u trošnoj kući u blizini Alibunara, sinoć su zajedno prebačeni u Dečje selo u Sremskoj Kamenici, a njihovoj je majci Klaudiji Milutinović, kako je rekla u razgovoru za "Blic", zabranjen prilazak i ona ih do daljnjeg ne može videti.

 

Pokrajinski sekratar za socijalnu politiku Predrag Vuletić obišao je decu koja su iz Kozjaka kod Alibunara prebačena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici i uverio se da su dobro, da su zbrinuti i da su u kućnoj atmosferi.

 

Pokrajinski sekratar za socijalnu politiku Predrag Vuletić obišao je decu koja su iz Kozjaka kod Alibunara prebačena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici i uverio se da su dobro, da su zbrinuti i da su u kućnoj atmosferi.