Potresna priča o šestoro dece koja u neljudskim uslovima žive bez roditelja u Novom Kozjaku kod Alibunara potresla je i uznemirila celu Srbiju.

 

Jedan brat i pet njegovih sestara, koji su mesecima živeli sami u trošnoj kući u blizini Alibunara, sinoć su zajedno prebačeni u Dečje selo u Sremskoj Kamenici, a njihovoj je majci Klaudiji Milutinović, kako je rekla u razgovoru za "Blic", zabranjen prilazak i ona ih do daljnjeg ne može videti.

 

Srbiju je potresla vest da šestoro dece žive bez roditelja, da ih je majka napustila, dok im je otac u zatvoru. U teškim uslovima, deca starosti od tri do 16 godina sama se brinu o sebi, u trošnoj kući. Pre nego što su deca prebačena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici, najstarija od njih, M. P (16), otkrila je za "Blic" kako je izgledao njen život u raspadnutoj kući u Novom Kozjaku, bez majke i oca i sa petoro mlađih braće i sestara.

 

Šestoro dece iz Kozjaka kod Alibunara, koja su mesecima živela sama u trošnoj kući, prebačena su zajedno u Dečje selo u Sremskoj Kamenici, potvrdio je pokrajinski sekratar za socijalnu politiku Predrag Vuletić.