Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u trećem kvartalu 2019. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, iznosio je 4,8 Članak SKOK Srbije u trećem kvartalu od 4,8 odsto se pojavljuje prvo na Bizlife.rs.

 

Realni rast bruto domaćeg proizvoda Srbije u trećem kvartalu 2019. godine iznosio je 4,8 procenta u odnosu na isti period prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

 

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je ocenio da je privredna aktivnost u trećem kvartalu ove godine zabeležila rast velikih razmera, te da je prema aktuelnim statističkim podacima Evrostata (Evropski zavod za statistiku) Srbija zauzela prvo mesto u Evropi po stopi rasta, koja iznosi 4,8 odsto. Istu stopu rasta u trećem kvartalu beleži i Mađaraska, sa kojom Srbija deli prvo mesto.

 

BEOGRAD: Ministar finansija Siniša Mali danas je ocenio da je privredna aktivnost u trećem kvartalu ove godine zabeležila rast velikih razmera, te da prema aktuelnim statističkim podacima Evrostata (Evropski zavod za statistiku) Srbija deli prvo mesto u Evropi po stopi rasta koja je 4,8 odsto, koliko ima i Mađarska.

 

Sektor građevinarstva dao je najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) u trećem kvartalu 2019. godine, a rast bruto dodate vrednosti iznosio je čak 34,7% u odnosu na isto tromesečje prethodne godine.

 

Srbija je zauzela prvo mesto u Evropi po stopi privrednog rasta od 4,8 odsto u trećem kvartalu ove godine

 

Ministar finansija Siniša Mali danas je ocenio da je privredna aktivnost u trećem kvartalu ove godine zabeležila rast velikih razmera, te da prema aktuelnim statističkim podacima Evrostata (Evropski zavod za statistiku) Srbija deli prvo mesto u Evropi po stopi rasta koja je 4,8 odsto, koliko ima i Mađarska.

 

Prema aktuelnim statističkim podacima Eurostata (Evropski zavod za statistiku) Srbija zauzela prvo mesto u Evropi po stopi rasta, koja iznosi 4,8 odsto.

 

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u trećem kvartalu 2019. godine iznosio je 4,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.