Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom. Kompromisno rešenje za Kosovo može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu.

 

PRIŠTINA:  Specijalni predstavnik predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel danas boravi u Prištini gde je razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima stranaka, ali nije davao izjave posle tih susreta, pa su informacije o njegovim porukama, do medija stižu posredno.

 

Predsednik Srbije sastaće se u četvrtak sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Beogradu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

 

Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel imenovan je za specijalnog izaslanika američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine na sopstvenu inicijativu, rekli su agenciji Beta obavešteni izvori u Berlinu."To nije bila inicijativa predsednika Donalda Trampa. Evropska unija (EU) je pozdravila imenovanje Grenela, ali postoji zabrinutost da bi on mogao da revidira dogovore koje je Federika Mogerini ranije postigla sa kosovskim i srpskim predsednicima Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem", rekli su ti izvori.Grenelovo ime pojavilo se u kontekstu dijaloga Beograda i Prištine još prošlog decembra kada se, kako je pisao Vašington post, u Berlinu sastao sa predsednikom Tačijem.List je u tom članku Grenela nazivao Trampovim "čovekom od poverenja", a Tači je upravo njemu tada navodno obećao povlačenje odluke o tarifama na srpsku robu, preneo je Glas Amerike.Ričard Grenel danas boravi u Prištini, a za sutra je najavljena njegova poseta Beogradu gde će razgovarati sa predsednikom Srbije

 

Specijalni predstavnik predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel danas boravi u Prištini gde je razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima stranaka, ali nije davao izjave posle tih susreta, pa su informacije o njegovim porukama , do medija stižu posredno.

 

Specijalni predstavnik predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel danas boravi u Prištini gde je razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima stranaka, ali nije davao izjave posle tih susreta, pa su informacije o njegovim porukama, do medija stižžu posredno.

 

PRIŠTINA:  Specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel sastao se danas u Prištini s predsednikom privremenih institucija Hašimom Tačijem, prenosi RTK 2.

 

Specijalni izaslanik američkog predsednika za Kosovo Ričard Grenel sastao se u Prištini sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. Grenel će se sutra u 14 časova sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.