Sektor bezbednosti je primenio sve preporuke za unapređenje rodne ravnopravnosti u svojim sstrukturama, kaže za RTS poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković. Zakon je jasan, žene imaju podjednake mogućnosti da obavljaju sve tri misije Vojske Srbije, odnosno da učestvuju u odbrani zemlje, mirovnim misijama i pomoći civilnom stanovništvu.

 

Na poziv Evropske grupacije MBDA“, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, prisustvovala je na vojnom poligonu na Sardiniji bojevom gađanju PVO sistemom Mistral 3“. Reč je o sistemu za čiju je kupovinu Republika Srbija ove godine potpisala ugovor.

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je obeležavanju Dana Prve brigade kopnene vojske u kasarni "Jugovićevo".

 

Pripadnici Vojske Srbije su se na Sardiniji uverili u kvalitet sistema raketa "mistral 3" i mogućnost njihove integracije na sistem PASARS.

 

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Nacionalni praznik Kambodže. Dan Prve brigade Kopnene vojske Vojske Srbije. Dan oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu.

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je danas na svečanosti povodom obeležavanja Dana Prve brigade Kopnene vojske u kasarni „Jugovićevo“ da je malo reči u našem narodu koje se izgovaraju sa toliko poštovanja kao reč vojska, jer kada kažemo Vojska Srbije, mislimo na hrabrost, sigurnost, zaštitu i mir.