Predsednik Srbije obratio se na otvaranju Istočnog kraka Koridora 10 na bugarskom jeziku, pozdravljajući Bugare koji žive u našoj zemlji.

 

Poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10, od Proseka do Crvene Reke, ukupne dužine 22,5 kilometara, danas je puštena u saobraćaj.

 

Srbija je zavšila poslednji metar Koridora 10. Deonica istočnog kraka od Proseka do Crvene Reke ka bugarskoj granici svečano je danas puštena za saobraćaj.

 

Deonice na istočnom kraku Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke, dužine 22,5 kilometara, danas su puštene u saobraćaj u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Bugarske i Srbije Bojka Borisova i Ane Brnabić, više ministara dve vlade i člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.Vučić je na ceremoniji otvaranja kazao da se izgradnjom puteva najbolje stiču prijatelji i zahvalio bugarskom premijeru na saradnju u realizaciji tog projekta."Srbija i Bugarska su se vezale putem. U narednim danima će biti završena i deonica u Bugarskoj. Gradimo i gasovod 'Balkanski tok' kojim ćemo se takodje povezati kao prijatelji", ocenio je Vučić.On je istakao da se realizacijom takvih projekata povećava broj radnih mesta, investicija a time i poboljšava život u zemlji.Dodao je da je sigurnost putnika bitna i naveo da je više ljudi poginulo u Sićevačkoj klisuri, "nego u nekom manjem ratu devedesetih"."Želimo kilometri koje danas gradimo više nego pre 35 ili 40 godina da budu naša vrednost. Os

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na Koridoru 10 premijera Bugarske Bojka Borisova.

 

Ceo istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj svečano će biti otvoren za saobraćaj, čime se i zvanično obeležava završetak kompletne izgradnje Koridora 10 u Srbiji.

 

Sve je spremno za otvarannje istočnog kraka Koridora 10 ka Bugarskoj, čime se i zvanično obeležava završetak kompletne izgradnje Koridora 10 u Srbiji.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da danas prisustvuje otvaranju istočnog kraka auto-puta Koridor 10.

 

Na istočom kraku Koridora danas u podne se pušta u saobraćaj deonica od Proseka do Crvene reke ukupne dužine 22,5 kilometra i time se zaokružuje izgradnje čitavog istočnog kraka od Dimitrovgrada do Niša, dužine od 86 kilometara i 800 metara. Ukupna vrednost izgradnje istočnog kraka procenjuje se na oko 476 miliona evra. Ova deonica istočnog kraka smatra se i najtežom za jer je njome zaobiđena Sićevačka klisura.

 

BANCAREVO: Deonica istočnog kraka Koridora 10 ka bugarskoj granici svečano će danas biti puštena za saobraćaj, čime se i zvanično obeležava kraj radova na ovom koridoru kroz Srbiju.

 

Otvaranje deonice istočnog kraka Koridora 10 za mene je najlepši dan, kaže predsednik Vučić i ističe da je ponosan na novih skoro 87 kilometara auto-puta, gde će vožnja do 1. decembra biti besplatna.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do 1. decembra vožnja auto-putem istočnog kraka Koridora 10 biti besplatna.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je pred otvaranje istočnog kraka Koridora 10 da ne može da dozvoli da bude nipodaštavan bilo čiji rad i trud.

 

Ceo istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj danas se svečano otvara za saobraćaj i time se i zvanično obeležava završetak kompletne izgradnje Koridora 10 u Srbiji, čija je trasa sada u potpunosti povezana sa šest traka autoputa, od hrvatske i mađarske granice do Makedonije i Bugarske.

 

Intoniranjem himne Srbije počela je svečanost povodom puštanja u saobraćaj deonice Koridora 11 od Proseka do Crvene Reke, ukupne dužine 22,5 kilometara. Time je zaokružena izgradnja čitavog istočnog kraka Koridora 10, od Dimitrovgrada do Niša.

 

Deonica na istočnom kraku Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke, dužine 22,5 kilometara, danas je puštena u saobraćaj u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Bugarske i Srbije Bojka Borisova i Ane Brnabić, više ministara dve vlade i člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da danas prisustvuje otvaranju istočnog kraka auto-puta Koridor 10.

 

Predsednik Srbije zahvalio je svim radnicima koji su pomogli da se on izgradi

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pre otvaranja poslednje deonice Koridora 10, obišao je trasu auto-puta.

 

Deonica istočnog kraka Koridora 10 ka bugarskoj granici svečano će danas biti puštena za saobraćaj čime se i zvanično obeležava kraj radova na ovom koridoru kroz Srbiju.

 

Ukupna dužina celog Koridora 10 u Srbiji iznosi oko 813 kilometara, a njegov istočni krak od Niša do Dimitrovgrada, ukupne je dužine 86,9 kilometara

 

Ovaj put i kilometri puteva koji su do sada izgrađeni upravo su ono što smo želeli kad smo počeli da menjamo zemlju, da menjamo sebe, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju istočnog kraka Koridora 10 i poručio da neće stati.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do 1. decembra vožnja auto-putem istočnog kraka Koridora 10 biti besplatna.