Izgradnja auto-puta Pojate - Preljina, nazvanog "Moravski koridor", počeće u nedelju, 15. decembra, kod Kruševca.

 

Ministarka Zorana Mihajlović je poručila da Moravski koridor treba da bude primer kako može da se uspešno realizuje jedan veliki infrastrukturni projekat u Srbiji.

 

Izgradnja auto-puta Pojate-Preljina, nazvanog "Moravski koridor", počeće u nedelju, 15. decembra, kod Kruševca.To je danas najavila ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i istakla da će taj put direktno povezati više od 500.00 stanovnika u centralnoj Srbiji.Mihajlović je novinarima najavila da će u sredu, 18. decembra, biti pušteno u saobraćaj 17,6 kilometara auto-puta "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca, čime će se kompletirati 120 kilometara auto-puta od Surčina do Preljine.Ministarka je rekla da je do kraja ove godine planiran završetak rekonstrukcije deonice Smederevska Palanka - Velika Plana i završetak izgradnje "Ipsilon kraka" "Koridora 10".U Palati Srbije će u ponedeljak biti otvorena "velika multimedijalna izložba na kojoj će na inovativan način biti predstavljeno sve što je uradjeno u oblasti infrastrukture u Srbiji", rekla je Mihajlović.Planirano je da ta izložba bude otvorena i za gradjane.

 

Na autoputu "Miloš Veliki" uskoro će biti otvorena nova deonica od Surčina do Obrenovca, dužine 17,6 kilometara, a Srbija će time dobiti saobraćajni centar - petlju Surčin, koja će povezati koridor 10 i 11, odnosno Vojvodinu sa zapadom zemlje.