Premijerka zahvalila Rusiji na pomoći u najtežim trenucima epidemije u Srbiji.

 

Premijerka Ana Brnanić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i zahvalila na pomoći u donacijama i podršci Rusije u najtežim trenucima epidemije u Srbiji

 

Premijerka Ana Brnanić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i zahvalila na pomoći u donacijama i podršci Rusije u najtežim trenucima epidemije u Srbiji, a pre svega na požrtvovanosti ruskih lekara koji su se zajedno sa srpskim timovima borili protiv virusa.

 

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

 

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom da je u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom virusa Covid – 19, međudržavna saradnja od presudnog značaja.

 

Bocan-Harčenko je ocenio da epidemiološke mere u Srbiji, kao i primena iskustva drugih država daju rezultate, i izrazio očekivanje da ćemo svi zajedno uspeti da pobedimo u borbi sa virusom.

 

Brnabić je ocenula u razgovoru sa Bocan-Harčenkom da je u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom, međudržavna saradnja od presudnog značaja

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom povodom saradnje Srbije i Rusije za vreme pandemije korona virusa. Brnabić je zahvalila Rusiji na pomoći i donacijama u borbi protiv COVID-19. BLOG o korona virusu “Zahvaljujemo i na požrtvovanosti ruskih lekara, koji su se zajedno sa srpskim timovima, borili protiv korona virusa”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije. Podsetimo, Rusija je početkom aprila u Srbiju poslala tim svojih lekara, ali i zaštitnu opremu i druge vrste medicinskog materijala. U Beograd sleteo avion sa medicinskom opremom i lekarima iz Rusije Ukupno 11 ruskih vojnih aviona dopremilo je Srbiji donacije i pomoć, koje su kako su vlasti tada saopštile, došle po dirkentom nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina. Rusija je poslal i medicinsko-vojni tim koji je vršio dezinfekciju medicinskih objekata u Srbiji i Republici Srpskoj. Šta je radio ruski vojno-medicinski tim u RS i Srbiji? A

 

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i zahvalila na pomoći u donacijama i podršci Rusije u najtežim trenucima epidemije u Srbiji, a pre svega na požrtvovanosti ruskih lekara koji su se zajedno sa srpskim timovima borili protiv virusa.

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da je u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom, međudržavna saradnja od presudnog značaja.