Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije (RFZO) odbio je da dostavi Radiju Slobodna Evropa informacije o medicinskoj opremi koja je nabavljena tokom Članak Nabavka medicinske opreme je STROGO POVERLJIVA? se pojavljuje prvo na Bizlife.rs.

 

Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije (RFZO) odbio je da dostavi Radiju Slobodna Evropa (RSE) informacije o medicinskoj opremi koja je nabavljena tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, uz obrazloženje da su te informacije „strogo poverljive“. „Podaci o medicinskim sredstvima koja su u Srbiji nabavljena za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19, kao i dokumentacija o tome, označeni su oznakom stepena tajnosti ’strogo poverljivo’ shodno zaključku Vlade Srbije od 15. marta 2020. godine“, navodi se u odgovoru RFZO.  Uvoz lekova izvan 'propisanih standarda' u Srbiju Zaključak Vlade Srbije na koji se poziva RFZO u odluci da nabavke označi kao „strogo poverljive“ nije dostupan javnosti, tako da se ne zna njegova sadržina. Odgovor RFZO usledio je nakon zahteva za pristup informacijama od javnog značaja koji je to instituciji upućen početkom aprila. RSE je tada tražio podatke o opremi i lekovima koji su nabavljeni na osnovu Uredbe Vlade Srbije

 

Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije (RFZO) odbio je da dostavi Radiju Slobodna Evropa informacije o medicinskoj opremi koja je nabavljena tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, uz obrazloženje da su one "strogo poverljive".