Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori oštro je reagovala i demantovala navode medija da je Srbija konfiskovala tri respiratora te države

 

Đukanović predsednikuje Crnom Gorom putem Tvitera. Gde je „predsjednik svih građana“ u doba korone? Od kako su u Crnoj Gori počele mere za suzbijanje korona virusa, predsednik Crne Gore se obratio četiri puta - predsednički putem Tvitera.

 

U Crnoj Gori su do popodneva registrovana još dva slučaja koronavirusa i sada ih je ukupno 69, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

 

U Crnoj Gori potvrđena su još dva nova slučaja koronavirusa, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje, navodeći da je analizano 78 uzoraka. "Novi korona virus je potvrđen kod dvije osobe, dok je kod 76 osoba nalaz negativan", kazali su iz Instituta. U Crnoj Gori do sada je ukupno 69 osoba inficirano novim koronavirusom. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6.258 osoba. Iz IJZ kazali su da je u Podgorici koronavirusom zaraženo 27 osoba, u Tuzima 26, Herceg Novom četiri, Budva četiri. U Ulcinju su od COVID-a 19 oboljele tri osobe, u Baru takođe tri, a u Andrijevica i Danilovgradu po jedna.

 

Srbija nije zaplenila respiratore, koji je trebalo da budu isporučeni Crnoj Gori, piše podgorička Pobjeda.

 

Crnogorski Fond za zdravstveno osiguranje naručio je pet respiratora od predstavnika švedskog proizvođača, čije je sjedište u Beogradu.

 

Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) saopštio je prvi put broj inficiranih po gradovima u Crnoj Gori. BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU Od ukupnog broja najviše zaraženih je u Tuzima 26, slijedi Podgorica sa 25 indiciranih osoba. "Imajući u vidu broj stanovnika najpogođenija je opština Tuzi ", saopšteno je iz Instituta. Podaci govore da po četiri zaražene osobe imaju Herceg Novi i Budva, dok Ulcinj i Bar, prema poslednjim podacima, imaju po tri inficirane osobe. U Andrijevici i Danilovgradu korona virus je potvrđen kod jedne osobe. U Crnoj Gori je do sada umrla jedna osoba, a ukupno je 67 lica oboljelo od korona virusa. Iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) je saopšteno da je 15 pacijenata na bolničkom liječenju u toj ustanovi. Od tog broja deset se liječi u Klinici za infektivne bolesti i trenutno je stabilnih vitalnih parametara.

 

Saopšteni su najnoviji podaci iz Instituta za javno zdravlje

 

U Crnoj Gori su do popodneva registrovana još dva slučaja korona virusa i sada ih je ukupno 69, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

 

U Crnoj Gori su zabeležena 52 slučaja korona virusa, a jedna osoba je umrla

 

U državnom zdravstvenom sistemu Crne Gore za sada ima 77 respiratora, kao i još nekoliko respiratora iz privatne klinike Kodra, a u narednim danima se očekuje isporuka još najmanje 50, kazao koordinator Medicinskog kriznog štaba Ranko Lazović. “Sjutra bi trebalo da stigne 11 respiratora, još 40 respiratora treba da se dobiju iz Njemačke i Švajcarske za koje je već plaćeno, slijedi jedan dio isporuke iz Turske, a nadamo se i da ćemo još dobiti oko 150 respiratora od Svjetske zdravstvene organizacije”, kazao je Lazović za RTV Crne Gore. Prema poslednjim podacima Instituta za Javno zdravlje (IJZ), u Crnoj Gori je registrovano 69 inficiranih novim korona virusom, a pod zdravstveno sanitarnim nadzorom je 6.258 osoba. Do sada je zabilježen jedan smrtni slučaj kao posljedica korona virusa.

 

Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je da je potvrđeno prisustvo korona virusa kod još dve osobe

 

U Crnoj Gori su do popodneva registrovana još dva slučaja korona virusa i sada ih je ukupno 69, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

 

Javni servis Radio-televizije Crne Gore (RTCG) odbio je zahtjev Mitropolije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori (SPC) da prenosi bogosluženja u periodu Vaskršnjeg posta dok traje mjera Vlade da se vjerski obredi u Crnoj Gori mogu obavljati isljučivo bez prisustva građana. Kako je saopštila Mitropolija, generalni direktor Radio-televizije Crne Gore Božidar Šundić je odgovorio da Javni servis u ovom trenutku nema produkcione niti kadrovske kapacitete da, mimo informativnog programa, realizuje i proizvodi dodatne programske sadržaje. U RTCG je potvrđeno Radiju Slobodna Evropa da je pomenuti odgovor upućen Mitropoliji SPC. Mitropolija se obratila Javnom servisu, ali i Nacionalnom koordinacionom tijelu, Vladi i Skupštini Crne Gore da posreduju kod Radio-televizije Crne Gore da bi se "odvojio prostor i vrijeme njenog programa da duhovnu i moralnu žeđ za liturgijskim sadržajem iz crnogorskih crkava i manastira, vjerujući ljudi utole prateći bogosluženja putem televizijskih ekrana".

 

Crnogorski Fond za zdravstveno osiguranje naručio je pet respiratora od predstavnika švedskog proizvođača, čije je sjedište u Beogradu.

 

Srbija je zadržala tri od pet respiratora koje je Crna Gora odnosno, Fond za zdravstveno osiguranje (FZD) naručio od predstavnika švedskog proizvođača, koji ima sjedište u Srbiji. BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU Dva respiratora ranije su stigla u Crnu Goru preko Hrvatske, to je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio glasnogovornik Fonda Amer Ramusović. Na prvoj liniji odbrane od virusa, bez adekvatne opreme Iako je dio medija u Crnoj Gori danas prenio da su respiratori zadržani na granici Srbije i Crne Gore, Ramusović to nije mogao da potvrdi. Koliko ograničenje izvoza medicinske opreme iz EU pogađa Balkan? Kako nam je kazao Ramusović FZD će se ubrzo po ovom pitanju oglasiti saopštenjem sa detaljima.

 

Od pet respiratora koje je Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore  naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri su juče zadržana na granici Članak Vijesti: Srbija zadržala na granici tri respiratora Crne Gore se pojavljuje prvo na Bizlife.rs.

 

U Crnoj Gori od novog koronavirusa obolelo je još 14 osoba, čime je ukupan broj porastao na 67, od kojih je jedan pacijent u Kliničkom centru životno ugrožen, saopstio je danas Institut za javno zdravlje.

 

Institut za javno zdravlje potvrdio je još 14 slučajeva virusa korona u Crnoj Gori i time je broj obolelih porastao na 67, prenela je danas RTCG.

 

U Crnoj Gori je registrovan još jedan slučaj oboljevanja od koronavirusa, tako da je ukupan broj 53, a jedna osoba je preminula.