RIM: Italija nije zadovoljna nacrtom završnog dokumenta sa video konferencije čelnika EU o suzbijanju korona virusa, javlja danas novinska agencija ANSA pozivajući se na izvore u italijanskoj vladi.

 

U poslednja 24 sata u Italiji od Covida-19 umrle su 662 osobe, broj preminulih trenutno je 8.165

 

Još jedna užasna slika iz Italije koja je najgore pogođena pandemijom

 

Usporavanje širenja virusa covid-19 u Italiji dobar je pokazatelj i stručnjaci očekuju da će vrhunac epidemije u toj zemlji biti ove sedmice.

 

Posle četiri dana pada u broju novoobolelih, danas je, prema poslednjim podacima koje je saopštila Civilna zaštita, on ponovo u porastu, pa su u toj zemlji registovana 4.492 novoobolela.

 

Vijećeministara Bosne i Hercegovine danas je na telefonskoj vanrednoj sjednici donio Odluku o evakuaciji državljana Bosne i Hercegovine iz Republike Italije i za te namjene odobrio 50 hiljada KM iz tekuće budžetske rezerve.  U saopštenju se navodi da će za povratak svih državljana BiH koji se, prema evidenciji Ministarstva inostranih poslova BiH, trenutno nalaze u Italiji, u narednih dan - dva biti obezbijeđen čarter let na relaciji Sarajevo – Rim – Sarajevo. Među državljanima BiH koji se nalaze u Italiji, najbrojniji su mladi košarkaši koji su u Italiji pohađali školu sporta. Nakon slijetanja u Sarajevo, svi putnici će, prema preporukama zdravstvenih institucija, biti upućeni u karantin u mjesto koje je u skladu sa njihovim mjestom prebivališta. ˝Zadužuje se Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine da pripreminadležnim tijelima spiskove državljana koji će doputovati u Bosnu i Hercegovinu sa njihovim mjestom prebivališta u Bosni i Hercegovini radi upućivanja istih u kar

 

Zemlja je četiri dana u nizu zabeležila pad broja novoobolelih od virusa korona

 

U Italiji je u prethodna 24 sata registrovano 6.153 novih slučajeva korona virusa, za jedan dan umrle su 662 osobe, a 8.165 od početka epidemije.

 

ĐENOVA: Usporavanje širenja virusa Covid-19 u Italiji dobar je pokazatelj i stručnjaci očekuju da će vrhunac epidemije u toj zemlji biti ove sedmice stoga su naredni dani ključni u borbi s korona virusom u toj zemlji.

 

Lokalni zvaničnici u Italiji besni su na građane zbog nepoštivanja pravila i ugrožavanja sigurnosti drugih.