Do sada je identifikovano 100 osoba poginulih u oborenom ukrajinskom avionu u Iranu, saopštio je danas šef tužilaštva u Teheranu Mohamad Šariari.

 

Iranska Revolucionarna garda uhapsila je osobu koja je objavila onlajn video-snimak udara rakete u ukrajinski avion u Iranu prošle sedmice.

 

Demonstranti u Teheranu traže kažnjavanje odgovornih za obaranje ukrajinskog aviona te ostavke zvaničnika.

 

Iran će kazniti sve odgovorne za nenamerno obaranje ukrajinskog putničkog aviona, poručio je iranski predsednik Hasan Rohani, dodajući da će biti sprovedena temeljna istraga o tom "tragičnom događaju".

 

Kanadski premijer kaže da bi poginuli u rušenju ukrajinskog Boeinga bili živi da nije bilo eskalacije napetosti s Iranom, kojoj je doprinio i SAD.

 

TEHERAN: Iranski pravosudni organi uhapsili su oko 30 osoba koje su protestovale na ulicama Teherana nakon što je Iran priznao da je oborio ukrajinski avion.

 

Iranske vlasti saopštile su da su sprovele hapšenja zbog obaranja ukrajinskog aviona, dok je predsednik Irana Hasan Rohani poručio da će svi odgovorni biti kažnjeni.

 

Iran ce kazniti sve odgovorne za nenamerno obaranje ukrajinskog putničkog aviona, poručio je danas iranski predsednik Hasan Rohani, dodajući da će biti sprovedena temeljna istraga o tom "tragičnom događaju".

 

Predsednik Irana Hasan Rohani, u televizijskom obraćanju, izjavio da je obaranje ukrajinskog aviona bila "neoprostiva greška".

 

Iranske vlasti saopštile su danas da su sprovele hapšenja osumnjičenih vezano za obaranje ukrajinskog aviona, dok je predsednik Irana Hasan Rohani poručio da će svi odgovorni biti kažnjeni.

 

TEHERAN: Iran će kazniti sve odgovorne za nenamerno obaranje ukrajinskog putničkog aviona, poručio je iranski predsednik Hasan Rohani, dodajući da će biti sprovedena temeljna istraga o tom "tragičnom događaju".

 

Pet zemalja čiji su državljani poginuli u obaranju ukrajinskog aviona u Iranu sastaće se u četvrtak u Londonu i razgovarati o mogućoj pravnoj akciji, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Vadim Pristajko.

 

Revolucionarna garda preuzela je odgovornost za raketni udar koji je doveo do obaranja aviona i ubistva svih 176 putnika i članova posade

 

Do sada je identifikovano 100 osoba poginulih u oborenom ukrajinskom avionu u Iranu

 

Iran je saopštio u utorak da je uhapsio osobe optužene da su učestvovale u obaranju ukrajinskog aviona, kao i da je privedeno 30 ljudi zbog protesta koji su izbili širom zemlje nakon što je vojska priznala da je greškom oborila letjelicu. U obaranju aviona Ukrajinske međunarodne aviokompanije, na letu za Kijev, poginulo je svih 176 putnika i članova posade. Od kako su Sjedinjene Države ubile najmoćnijeg iranskog vojnog komandanta Kasema Sulejmanija, u napadu dronom 3. januara, Teheran se suočava sa zaoštravanjem sukoba sa Zapadom i nemirima u zemlji, a oba problema dostigla su gotovo nezabeležene nivoe u iranskoj novijoj istoriji. Iran je oborio avion u sredu, kada je vojska bila u visokom stanju pripravnosti nakon što je ispalila rakete na američke mete u Iraku. Nakon što je danima odbacivao odgovornost za pad aviona, Teheran je prošle subote priznao da da je kriv, ocenjujući da je reč o "tragičnoj grešci". Od tada se održavaju svakodnevni protesti, a demonstranti traže sme

 

Iranski pravosudni organi uhapsili su oko 30 osoba koje su protestovale na ulicama Teherana nakon što je Iran priznao da je oborio ukrajinski avion.

 

Iran će kazniti sve odgovorne za nenamerno obaranje ukrajinskog putničkog aviona, poručio je iranski predsednik Hasan Rohani, dodajući da će biti sprovedena temeljna istraga o tom "tragičnom događaju".

 

Iran će kazniti sve odgovorne za nenamerno obaranje ukrajinskog putničkog aviona, poručio je danas iranski predsednik Hasan Rohani, dodajući da će biti sprovedena temeljna istraga o tom "tragičnom događaju"

 

Iranski predsjednik rekao je da će svi odgovorni za nenamjerno obaranje ukrajinskog putničkog aviona biti kažnjeni.

 

Iran ce kazniti sve odgovorne za nenamerno obaranje ukrajinskog putničkog aviona, poručio je danas iranski predsednik Hasan Rohani, dodajući da će biti sprovedena temeljna istraga o tom tragičnom događaju.

 

Iranske vlasti saopštile su da su sprovele hapšenja osumnjičenih vezano za obaranje ukrajinskog aviona, dok je predsednik Irana Hasan Rohani poručio da će svi odgovorni biti kažnjeni."Za naš narod veoma je važno da svako ko je kriv ili odgovoran za propuste na bilo kom nivou bude izveden pred lice pravde", rekao je Rohani u televizijskom obraćanju."Svi koji treba da budu kažnjeni biće kažnjeni", dodao je iranski predsednik.Portparol pravosudnih vlasti u Iranu Golamhosein Esmaili rekao je danas da je detaljna istraga u toku i da su neke osobe uhapšene.Vest o hapšenjima prenela je iranska televizija, ne navodeći koliko osoba je u pritvoru.Vojska Irana greškom je 8. januara oborila ukrajinski avion sa 176 putnika i članova posade.

 

 

Iran će kazniti sve odgovorne za slučajno obaranje ukrajinskog aviona, rekao je predsednik te zemlje Hasan Rohani u televzijskom obraćanju u utorak, 14. januara, dodajući da će "tragični događaj" biti temeljno istražen. "Bila je to neoprostiva greška... Ne može samo jedna osoba biti odgovorna za pad aviona. Iranske vojne snage su priznanjem napravile dobar prvi korak... Trebalo bi da uverimo ljude da se to više neće ponoviti", rekao je Rohani dodajući da je njegova vlada "odgovorna za Irance i građane drugih država koji su izgubili život u padu aviona." Posledice ubistva Sulejmanija osetiće se i izvan Bliskog istoka Ispraćaj Solejmanija i Muhandisa, trodnevna žalost u Iraku Iranska vojska je saopštila prošle nedelje da su njene snage protivvazdušne odbrane nenamerno oborile putnički avion Ukraine International Airlinesa 8. januara, pri čemu je poginulo 176 osoba. Ukrajinski avion je oboren iste noći kada je iranska vojska, u znak odmazde za američko ubistvo generala Kasema