Odlazeći predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker kritikovao je odluku svoje naslednice Ursule fon der Lajen da stvori komesara za "zaštitu evropskog načina života", jer se time sugeriše da je prihvatanje migranata protivno vrednostima kontinenta.

 

Predsednik Evropskog parlamenta Sasoli sastaće se sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen ovog meseca da bi razgovarali o portfelju za migracije

 

Novi naziv portfelja za migracije - "Zaštita našeg evropskog načina života", koji je izabrana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poverila Grku Margaritisu Shinasu, sada glavnom portparolu Komisije Žan-Kloda Junkera, izazvao je burne reakcije i kritike u Parizu i Briselu. Opširnije...

 

Odluka izazvala trenutnu reakciju različitih političkih stranaka, koje su se usprotivile upotrebi fraze koju koristi krajnja desnica, nazivajući je "uvredom" i "neprihvatljivom"

 

Novi naziv portfelja za migracije - "Zaštita našeg evropskog načina života" izazvao je burne reakcije i kritike u Parizu i Briselu.