Guverner Severne Karoline Roj Kuper rekao je da uragan Florens pustoši tu američku državu. Guverner je rekao da su u nekim delovima plimni talasi visoki do tri metra.

 

Uragan Florens, koji je udario u Severnu Karolinu, doneo je obilne kiše i visoke olujne talase, a više od 415.000 objekata ostalo je bez struje. Više od 60 ljudi izvučeno je iz motela koji se srušio od siline oluje, a da će biti spaseno nada se mnogo više onih koji su se prethodno oglušili o naredbe za evakuaciju.

 

Američki zvaničnici uvereni su da je šest nuklearnih elektrana koje se nalaze na putanji uragana Florens bezbedno. Ovih šest nuklearki u Severnoj i Južnoj Karolini nalazi se direktno na projektovanoj putanji uragana, kaže Meri Ketrin Grin, portparolka kompanije "Đuk Enerdži" u čijem vlasništvu se one nalaze.

 

Nivo reka u područjima pogođenim uraganom Florens dramatično raste, upozorili su meteorolozi. Upozerenje je stiglo nakon što je ranije danas središnji deo uragana udario u grad Rajtsvil Bič u Severnoj Karolini.

 

Obilne padavine praćene jakim vetrom zahvatile su Severnu i Južnu Karolinu kako se uragan "Florens" iz minuta u minut sve više približava istočnoj obali SAD. Padavine koje je spoljni obod uragana doneo do obale, popavile su puteve, a u nekim delovima su se izlile reke. Oko 12.000 objekata uglavnom na obali Severne Karoline ostalo je bez električne energije.