Iz Istočnog Sarajeva su poslane poruke podrške SPC-u u Crnoj Gori, a vjernicima iz Gacka danas je zabranjen ulaz u Crnu Goru.

 

Veliki broj stanovnika i vernika iz Gacka u RS, koji su nakon liturgije u hramu Svete Trojice, krenuli na molebni hod u Crnu Goru, zaustavljeni su na granici.

 

Veliki broj stanovnika i vernika iz Gacka u Republici Srpskoj koji su, nakon liturgije u hramu Svete Trojice, krenuli na molebni hod u Crnu Goru, zaustavljeni su na granici.

 

Veliki broj stanovnika i vernika iz Gacka u Republici Srpskoj, koji su nakon liturgije u hramu Svete Trojice, krenuli na molebni hod u Crnu Goru, zaustavljeni su na granici.

 

Zabranjen je ulazak hodočasnicima iz Gacka, uz obrazloženje da je njihov molitveni hod ugrožavanje nacionalne bebednosti Crne Gore

 

Na području Istočnog Sarajeva danas su organizovane četiri litije i veliki moleban kao znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i vernicima u Crnoj Gori.

 

BANjALUKA/PODGORICA: Veliki broj stanovnika i vernika iz Gacka u Republici Srpskoj, koji su nakon liturgije u hramu Svete Trojice, krenuli na molebni hod u Crnu Goru, zaustavljeni su na granici.

 

Građani Gacka koji su nakon nedeljne liturgije u hramu Svete Trojice krenuli na litiju u Crnu Goru, zaustavljeni su na granici.

 

 

Pobuna Srba u Crnoj Gori i ustavni udar u Bosni i Hercegovini na svaki su način – i ciljevima, i realizatorima, i planerima i nalogodavcima – povezani.