Najmanje 56 osoba je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade srušio danas na stambenu četvrt u Karačiju.

 

Pilot pakistanskog aviona koji se danas srušio po poletanju u blizini aerodroma u Karačiju prijavio je kontroli leta da ima probleme sa motoroma nekoliko trenutaka pre nego što je uputio poziv za pomoć

 

Na letu iz Lahorea do Karachija bio je 91 putnik i sedam članova posade, avion se srušio neposredno prije slijetanja.

 

Za sada nije poznato da li je neko stadao u kućama na koje je avion pao.

 

Zvaničnici pakistanskog civilnog vazduhoplovstva saopštili su danas da su dve osobe preživele pad putničkog aviona sa 98 putnika i članova posade koji se srušio u stambenoj oblasti grada Karači.

 

U Airbusu A320 je bio 91 putnik i sedam članova posade, koji su izgubili kontakt s kontrolom zračnog prometa.

 

Prema nezvaničnim informacijama, nema preživelih prilikom pada aviona, a u medijima su se pojavile informacije da je komunikacija sa pilotom prestala minut pre pada aviona.

 

Putnički avion pakistanske aviokompanije PIA (Pakistan international Airlines) sa više od 100 putnika i članova posade srušio se danas u stambenom naselju pakistanskog grada Karači, saopštile su pakistanske vlasti.

 

Avion pakistanske nacionalne kompanije sa 99 putnika i osam članova posade, srušio se neposredno pre sletanja na aerodrom u Karačiju.

 

  Avion pakistanske nacionalne kompanije sa 99 putnika i članova posade, srušio se danas neposredno pre sletanja na aerodrom u Karačiju, izvestili su pakistanski mediji, prenosi portal Al Arabija. Avion se srušio na stambenu četvrt poznatu kao Model kolonija, a snimci pokazuju da je u piotanju avion AErbas A320. Avion je leteo na redovnoj liniji...Pročitaj više

 

Avion pakistanske avio-kompanije PIA koji je putovao iz Lahorija ka Karačiju, srušio se u blizini aerodorma Džina.

 

KARAČI: Avion pakistanske nacionalne kompanije sa 99 putnika i osam članova posade, srušio se danas neposredno pre sletanja na aerodrom u Karačiju, izvestili su pakistanski mediji, prenosi portal Al Arabija.

 

Avion Pakistan internešenel erlajnsa koji je leteo iz Lahorija srušio se na gusto naseljeno stambeno predgrađe u blizini aerodroma Džinah

 

Avion pakistanske aviokompanije Pakistan International Airlines-a (PIA) koji je nosio oko 100 putnika srušio se na letu od Lahora do Karačija, javlja Raša tudej.

 

Avion pakistanske avio-kompanije PIA koji je putovao iz Lahorija ka Karačiju, srušio se u blizini aerodorma Džina.

 

Avion Airbus A320 u kojem se nalazilo 107 putnika i članova srušio se u blizini naseljenog područja pakistanskog grada Karachija.

 

Avion pakistanske nacionalne kompanije sa 99 putnika i osam članova posade, srušio se danas neposredno pre sletanja na aerodrom u Karačiju

 

Pakistanski putnički avion koji je leteo iz Lahora u Karači pao je u blizini aerodroma u Karačiju, preneli su lokalni mediji.

 

Pilot pakistanskog aviona koji se danas srušio po poletanju u blizini aerodroma u Karačiju prijavio je kontroli leta da ima probleme sa motoroma nekoliko trenutaka pre nego što je uputio poziv za pomoć.

 

Putnički avion Pakistan Internešenel Erlajnsa srušio se u Karačiju tokom leta iz Lahorea.

 

Najmanje 40 osoba stradalo je kada se putnički avion sa 98 putnika i članova posade danas srušio u stambenoj oblasti grada Karači na jugu Pakistana, saopštila je spasilačka služba privremeni bilans žrtava."Za sada smo pronašli 40 tela", navela je služba.Zvaničnici pakistanskog civilnog vazduhoplovstva saopštili su ranije danas da su dve osobe preživele pad aviona i dodale da je uništeno nekoliko kuća ali se ne zna da li bilo žrtava na tlu.Avion pakistanske aviokompanije PIA (Pakistan international Airlines) leteo je iz grada Lahor prema medjunarodnom aerodromu Džinah u Karačiju, jednom od najprometnijih pakistanskih aerodroma.Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je pilot dao uzbunu pošto je avion ostao bez jednog motora.Nesreća se dogodila nekoliko dana pošto je Pakistan ponovo pokrenuo komercijalne letove unutar zemlje. Te veze su bile u prekidu više od mesec dana zbog epidemije korona virusa.

 

 

Zvaničnici pakistanskog civilnog vazduhoplovstva saopštili su danas da su dve osobe preživele pad putničkog aviona sa 98 putnika i članova posade koji se srušio u stambenoj oblasti grada Karači.

 

U Airbusu A320 bio je 91 putnik i sedam članova posade, koji su izgubili kontakt s kontrolom zračnog saobraćaja.

 

Pakistanski Erbas A320 koji je prevozio 107 putnika, srušio se u Karačiju, prenose agencije.

 

Avion Pakistan internešenel erlajnsa (PIA) koji je leteo iz Lahora srušio se na gusto naseljeno stambeno predgrađe u blizini aerodroma Džinah u Karačiju.

 

Na internetu se pojavio video snimak na kojem su prikazani poslednji trenuci pakistanskog ''Erbas A320'' aviona, pre nego što je pao u naseljenom delu Karačija.

 

Avion pakistanske državne kompanije Pakistan International Airlines (PIA) srušio se blizu Karačija, a poginulo je svih 107 putnika i članova posade, rekao je gradonačelnik tog grada, a prenosi agencija Asošijeted pres.  Avion se srušio u gusto naseljenoj četvrti blizu aerodroma, a u nesreći je uništeno najmanje pet ili šest kuća, rekao je gradonačelnik Vasim Aktar. Još nije poznato kolliko je žrtava u rezidencijalnom području. Sajt za praćenje aviona flightradar24.com registrovao je Erbas A320 star 15 godina koji je leteo iz grada Lahorea u Karači, sa 99 putnika i 8 članova posade. U Pakistanu su nedavno obnovljeni letovi zaustavljeni zbog pandemije koronavirusa. Portparol Uprave za civilni avio saobraćaj Abdul Satar Kokar rekao je da je pilot poslao poziv u pomoć i naveo da je izgubio motor. Pokušavao je da sleti kada se avion srušio. Prema izjavama očevidaca, avion je pokušao da sleti dva ili tri puta pre nego što se srušio u rezidencijalnom, siromašnom, području blizu aerod

 

KARAČI: Avion pakistanske nacionalne kompanije sa 99 putnika i osam članova posade, srušio se danas neposredno pre sletanja na aerodrom u Karačiju, izvestili su pakistanski mediji, prenosi portal Al Arabija.

 

Putnički avion "Pakistan Internešenel Erlajnsa" srušio se u Karačiju tokom leta iz Lahorea, javlja BBC. Informaciju je potvrdio i portparol te kompanije. On je rekao da je u avionu, u trenutku pada, bilo 107 putnika, te da se avion srušio u blizini nastanjenog područja u gradu Karači, preneo je AP. Avion je leteo iz Lahorea, prema međunarodnom aerodromu Džinah, jednom od najprometnijih pakistanskih aerodroma. Veliki broj zgrada je oštećen, a u toku je spasilačka akcija i hitna pomoć je na licu mesta.

 

Avion pakistanske aviokompanije Pakistan International Airlines-a (PIA), koji je prevozio 107 putnika, srušio se na letu od Lahora do Karačija, javlja Raša tudej.

 

Avion pakistanske kompanije “Internešnal erlajns“ sa 99 putnika i osam članova posade srušio se u stambeni kvart u Haračiju, naveo je portparol kompanije, prenosi Skaj njuz.

 

Avion pakistanske avio-kompanije koji je leteo od Lahorea do Karačija sručio se nedaleko od Karačija.

 

Avion pakistanske aviokompanije Pakistan International Airlines-a (PIA) koji je nosio više od 90 putnika srušio se na letu od Lahora do Karačija, javlja Raša tudej.

 

Putnički avion pakistanske državne avio-kompanije srušio se danas u naseljeno područje Karačija, a nesreću nije preživeo nijedan od 99 putnika i osam članova posade, saopštio je gradonačelnik Karačija Vašim Ahtar.

 

Putnički avio-prevoz s niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" sutra će biti obnovljen dolaskom aviona kompanije "Viz er" iz Dortmunda.