Rakete su pogodile vojnu bazu snaga predvođenih SAD u Bagdadu u nedelju rano ujutro, ali u napadu nije bilo žrtava, saopštio je portparol koalicije. Vašington je okrivio paravojne grupe koje podržava Iran za pojačano redovno raketiranje i granatiranje baza u kojima su smeštene američke snage u Iraku i oblasti oko ambasade SAD u Bagdadu. U napadu na samo okruženje ambasade prošlog meseca i raketnom napadu na vojnu bazu u decembru ubijen je civil kog je angažovala američka vojska. Niko nije preuzeo odgovornost za te napade. Tenzije između Irana i administracije predsednika SAD Donalda Trampa, najviše su se manifestovale na iračkom tlu poslednjih meseci. Sjedinjene Države ubile su iranskog komandanta Kasema Sulejmanija i šefa iračke paravojske Abu Mahdija al Muhandisa u napadu dronom u Bagdadu u januaru, nakon čega je region došao na ivicu konflikta punog intenziteta. Iran je kao odgovor izveo svoj prvi direktni raketni napad na dve baze u kojima su smeštene trupe SAD. Napad

 

Četiri "male rakete" pogodile su sedište vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu. Nije bilo žrtava. Iračka vojska saopštila je da su tri rakete "kaćuša" pogodile utvrđenu Zelenu zonu u kojoj se nalaze američka ambasada, druge strane misije i zgrade iračke vlade. Četvrta raketa pogodila je obližnju logističku bazu iračkih paravojnih snaga, prenosi Rojters. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade. Vašington optužuje paravojne grupe koje podržava Iran za sve češće raketiranje i granatiranje baza u kojima su smeštene američke snage u Iraku i područje oko američke ambasade u Bagdadu. U napadu prošlog meseca pogođen je i sam kompleks američke ambasade, a u raketnom napadu na vojnu bazu na severu u decembru poginuo je američki civil.

 

Male rakete pogodile su iračku bazu u kojoj se nalaze američke i ostale koalicione snage u bagdadskoj Zelenoj zoni.

 

Rano jutros četiri "male rakete" pogodile su sedište vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu, ali nije bilo žrtava, rekao je portparol te koalicije.

 

Rano jutros četiri "male rakete" pogodile su sedište vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu, ali nije bilo žrtava, rekao je portparol te koalicije.

 

Četiri "male rakete" pogodile su sedište vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu. Nije bilo žrtava.

 

Rano jutros četiri male rakete pogodile su sedište vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu, ali nije bilo žrtava, rekao je portparol te koalicije.