Nemačka obustavlja vojne misije u Iraku zbog povećanih tenzija u regionu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Nemačke

 24

Nemačka i Holandija danas su saopštile da su suspendovale operacije vojne obuke u Iraku usled tenzija između SAD i Irana. Ranije je administracija u Vašingtonu izdala hitnu naredbu da se njihovo osoblje povuče u Iraku.

 

Nemačka obustavlja vojne obuke u Iraku zbog povećanih tenzija u regionu, izjavio je portparol nemačkog Ministarstva odbrane.

 

Američka ambasada u Iraku saopštila je da je od Stejt departmenta dobila naređenje da sve osoblje koje nije neophodno odmah napusti tu zemlju zbog eskalacije tenzija sa Iranom

 

Američka ambasada u Iraku saopštila je da je od Stejt departmenta dobila naređenje da svo osoblje koje nije neophodno odmah napusti tu zemlju zbog eskalacije tenzija sa Iranom.

 

Naređeno je povlačenje osoblja koje nije za hitne slučajeve

 

Nakon što je Nemačka obustavila vojnu obuku u Iraku zbog povećanih tenzija u regionu i holandska vlada je suspendovala misiju u Iraku, čiji je cilj bio pružanje bezbednosne pomoći lokalnim vlastima.

 

 

Zbog tenzija s Iranom, naređeno povlačenje osoblja koje nije zaduženo za izvanredne situacije.

 

Američka ambasada u Iraku saopštila je danas da je Stejt department naložio da sve ono osoblje koje nije neophodno, napusti odmah zemlju zbog rasta tenzija sa Iranom.

 

Američka ambasada u Iraku saopštila je danas da je od Stejt departmenta dobila naređenje da sve osoblje koje nije neophodno odmah napusti tu zemlju zbog eskalacije tenzija sa Iranom.