Švedska doktorka i novinarka Kristin Doktar koja je dobila Nobelovu nagradu 1988. godine za mir kao članica mirovnih snaga Ujedinjenih nacija, vratila je ovo prestižno priznanje u znak protesta protiv uručenja Nobelove nagrade za literaturu austrijskom piscu Peteru Handkeu.

 

Švedska lekarka i autorka Kristina Doktare, koja je dobila Nobelovu nagradu za mir 1988. kao članica UN-novih mirovnih snaga, vratila je to prestižno priznanje u znak protesta protiv uručenja Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, piše Al Džazira Balkan.

 

Švedska ljekarka Christina Doctare dobila je to priznanje kao dio UN-ovih mirovnih snaga 1988.

 

Austrijskom piscu Peteru Handkeu uručena je u Stokholmu Nobelova nagrada za književnost. Handkeu je formalno predata nagrada od 935 hiljada dolara, nakon čega je održan i tradicionalni prijem za dobitnika.

 

Švedski kralj Karl Gustav uručio je u Štokholmu austrijskom piscu Peteru Handkeu na svečanoj ceremoniji Nobelovu nagradu za književnost za ovu godinu. Članak Komšiluk u „bojkotu“: Handkeu uručena NOBELOVA NAGRADA se pojavljuje prvo na Bizlife.rs.

 

Austrijskom piscu Peteru Handkeu danas je na svečanoj ceremoniji u Stokholmu uručena Nobelova nagrada za književnost za 2019. godinu.

 

Austrijskom piscu Peteru Handkeu će na ceremoniji u Štokholmu biti dodijeljena Nobelova nagrada za književnost.

 

Dan pred dodelu Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu ponovo se oglasili kritičari. U Stokholmu je za danas u 18 h najavljen protest.

 

U švedskoj prijestolnici Štokholmu održan panel uoči velikih protesta protiv dodjele Nobelove nagrade Austrijancu.

 

Demonstracije protiv dodele Nobelove nagrade austrijskom književniku Peteru Handkeu održan je u centru Stokholma. U znak protesta švedska lekarka Krsitin Doktar vrttila je to prestižno priznanje koje dobila 1988. godine.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  uputio je  čestitku austrijskom piscu Peteru Handkeu povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost.

 

Za vrijeme uručenja nagrade Handkeu pred očima se pojavljuje fotografija 'bezbrižnih' ljudi na obali rijeke kojom plove leševi.

 

Predsjednik Srbije čestitao je dobijanje Nobelove nagrade austrijskom piscu koji je podržavao režim Slobodana Miloševića.

 

Austrijski pisac Peter Handke primio je u danas na ceremoniji u Stokholmu Nobelovu nagradu za književnost za 2019. godinu, preneli su svetski mediji.

 

U Koncertnoj dvorani u Stokholmu u toku je svečano uručivanje nobelovih nagrada. Među dobitnicima su Peter Handke i Olga Tokarčuk, kojima je švedski kralj Gustav uručio Nobelovu nagradu za književnost.

 

Austrijskom piscu Peteru Handkeu na ceremoniji u Stockholmu bit će dodijeljena Nobelova nagrada za književnost.

 

Ratni reporter i dugogodišnji novinar svjetskih medija za Al Jazeeru govori zašto se usprotivio dodjeli Nobela Peteru Handkeu.