Ako uspemo da rešimo pitanje integracije Srbije u EU, ubrzaće se proces integracije celog regiona Zapadnog Balkana jer je Srbija ključ za otvaranje ovih vrata, poručio je danas mađarski premijer Viktor Obran.

 

PRAG: Premijeri zemalja Višegradske grupe tokom današnjeg sastanka sa predsednicima vlada zemalja Zapadnog Balkana usvojili su Deklaraciju o nedvosmislenoj podršci pristupanju zemalja tog regiona u Evropsku uniju, prenosi MIA.

 

U senci najave češkog predsednika Miloša Zemana da će proveriti da li bi Češka mogla da povuče priznanje Kosova, bez najavljenog predstavnika kosovske vlade, počeo je danas u Pragu samit premijera zemalja Višegradske grupe kojima se u podne pridružuju i premijeri zemalja Zapadnog Balkana, među njima predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

 

Ako uspemo da rešimo pitanje integracije Srbije u EU, ubrzaće se proces integracije celog regiona Zapadnog Balkana jer je Srbija ključ za otvaranje ovih vrata.

 

Premijeri zemalja Višegradske grupe (Češka, Slovačka, Madjarska i Poljska) 12. septembra u Pragu usvojili su Deklaraciju o Zapadnom Balkanu kojom su ponovo potvrdili nedvosmislenu podršku pristupanju tog regiona EU ističući da ujedinjenje Evrope nije potpuno bez pristupanja Zapadnog Balkana. Opširnije...