Najmanje 21 osoba poginula je u seriji lavina koje su pogodile Dajkundi, centralnu provinciju u Avganistanu, saopštili su zvaničnici.

 

Najmanje 21 osoba je poginula, a sedam se vodi kao nestalo u nizu lavina koje su pogodile centralni deo Avganistana, saopštile su danas vlasti, javlja AP. U jučerašnjim lavinama u provinciji Dajkundi povređeno je 10 ljudi, saopštilo je ministarstvo za vanredne situacije Avganistana. Svi poginuli su iz dve porodice koje su živele u toj oblasti. Lavine su uništile najmanje 50 kuća, a potraga za nestalima je u toku. Očekuje se da će broj mrtvih biti povećan, pošto teški vremenski uslovi otežavaju aktivnosti spasilaca. Većina puteva u toj oblasti zatvorena je nedeljama zbog obilnog snega i opasnosti od lavina. Sa jučerašnjim smrtnim ishodima, broj stradalih u lavinama i poplavama u Avganistanu u poslednja dva meseca povećan je na 72 osobe. Brojni ljudi su povređeni, a poplave su odnele oko 2.400 kuća od početka zime. Više desetina žrtava lavina u Avganistanu i Pakistanu

 

Najmanje 21 osoba poginula je u seriji lavina koje su u četvrtak pogodile Dajkundi, centralnu provinciju u Avganistanu, saopštili su danas zvaničnici.

 

Najmanje 21 osoba poginula je u seriji lavina koje su u četvrtak pogodile Dajkundi, centralnu provinciju u Avganistanu, saopštili su zvaničnici.

 

Najmanje 21 osoba je poginula, a sedam se vodi kao nestalo u nizu lavina koje su pogodle centralni deo Avganistana, saopštile su danas vlasti.

 

Najmanje 21 osoba je poginula, a sedam se vodi kao nestalo u nizu lavina koje su pogodle centralni deo Avganistana.

 

Najmanje 21 osoba poginula je u seriji lavina koje su u četvrtak pogodile Dajkundi, centralnu provinciju u Avganistanu, saopštili su danas zvaničnici